Toyota Corolla Touring Sports spremna za Pariz

Prijatno iznenađenje stiže iz Toyote koja je odlučila da zadrži karavan oblik karoserije u novoj generaciji modela Corolla. Cilj je - ogroman prtljažnik od skoro 600 litara

Karavani opstaju! Lepo je videti da bar jedan od oblika karoserije karakterističnih za Zapadnu Evropu opstaje u eri krosovera i SUV modela.

Toyota je odlučila da zadrži karavan verziju nove Corolle, odnosno doskorašnjeg Aurisa. Auto je u potpunosti dizajniran u Tojotinom dizajnerskom centru u Belgiji.

Međuosovinsko rastojanje od 2700 milimetara omogućilo je optimalan prostor na zadnjim sedištima, za koje Toyota tvrdi da će biti jedan od najboljih u klasi.

auto-magazin-srbija-toyota-corolla-touring-sports

Isto se odnosi i na prtljažnik koji je zaista impozantan sa svojih 598 litara korisnog prostora. Time po pitanju praktičnosti Toyota Corolla Touring Sports staje rame uz rame sa SUV modelima, izuzev visine.

Sa druge strane, zbog toga što ima niže težište ima i bolje vozne karakteristike i upravljivost.

Ponuda motora je svedena na tri varijante. Dizelaša nema, a od klasičnih pogonskih jedinica tu je samo 1,2 turbo-benzinac sa 116 konjskih snaga.

auto-magazin-srbija-toyota-corolla-touring-sports

Druga dva su hibridi – 1,8 sa 122 konjske snage i 2,0 sa 180 konja. Još jedan plus je sofisticirano zadnje multilink ogibljenje, sa mogućnošću poručivanja adaptivne varijante koja auto održava na istoj visini bez obzira na to koliko je natovaren.

Zanimljivo je i to da će Toyota Corolla Touring Sports imati dvobojnu karoseriju, sa crnim krovom i stubovima.

Više informacija znaćemo po održavanju premijere na Salonu automobila u Parizu, koji počinje 2. oktobra.

auto-magazin-srbija-toyota-corolla-touring-sports

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring
Prijavite se na Newsletter Auto magazina

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring