Auto magazin

Toyota Corolla za 2022. dobija unapređenu tehnologiju

Toyota Corolla za 2022. dobija unapređenu tehnologiju
10.01.2022.

1

Toyota Corolla može da se pohvali ogromnim nasleđem sa više od 50 miliona prodatih automobila širom sveta. Kako bi oparvdali poverenje kupaca, Japanci su za 2022. pripremili određena poboljšanja na čuvenom modelu koji se proizvodi kao hečbek, karavan i limuzina.

Novi, snažniji i brži multimedijalni sistem

Corolla dobija najnoviji Toyotin multimedijalni sistem za 2022. godinu, koji značajno poboljšava povezanost, funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Biće u ponudi kao standardni deo opreme u paketima Mid+, GR SPORT, TREK i High, a kao opcija u verzijama sa Mid paketom.

Novi sistem ima moćniji glavni procesor koji radi 2,4 puta brže od trenutne jedinice, dajući mnogo brži odgovor na komande korisnika. Multimedijalnim sistemom upravlja se preko centralnog ekrana osetljivog na dodir, visoke rezolucije i dijagonale osam inča, pruža trenutni pristup nizu pametnih povezanih usluga, uključujući internet navigaciju, s kontinuiranim, „uvek uključenim“ informacijama o stanju u saobraćaju.

Svi podaci i informacije prenose se preko Corollinog modula za razmenu podataka (DCM), tako da nije potrebno uparivanje telefona i ne nastaju dodatni troškovi za prenos podataka.

Toyota Corolla 2022

Vozač takođe može da koristi usluge novog glasovnog pomoćnika koji prepoznaje glasovne komande za upravljanje multimedijom ili funkcijama vozila kao što su otvaranje ili zatvaranje prozora.

Ažuriranja softvera obavljaju se neprimetno, bežično, a laka integracija pametnog telefona obezbeđena je preko aplikacije Apple CarPlay, sa bežičnom vezom i (kablom) preko aplikacije Android Auto. Kupci takođe imaju mogućnost nadogradnje na moćniji paket koji dolazi s ugrađenim navigacionim sistemom.

Četvorogodišnji Toyota Smart Connect paket uključen je u nabavnu cenu vozila i  obuhvata internet navigaciju, informacije o lokalnom parkiranju i obaveštenja o stanju na putevima, ažuriranja preko bežične mreže, i funkciju glasovnog pomoćnika.

Nove boje i felne

Stižu i nove boje, uz dodatak platinasto bele biserne i srebrne metalik boje, koje će takođe biti dostupne u dvotonskoj kombinaciji za Hatcback i Turing Sports (karavan) verzije.

Spoljašnji izgled Sedana dobija dodatnu dozu stila novim dizajnom aluminijumskih naplataka prečnika 17 inča, sa 10 paoka, i sa sjajnom mašinskom završnom obradom. To će biti standardni deo opreme za pakete Mid+, a dostupno kao opcija na modelu sa High paketom.

Toyota Corolla 2022

Novi model TREK Special Edition

Toyota proširuje svoje partnerstvo s vodećim proizvođačem bicikala, kompanijom TREK Bikes, u okviru saradnje po kojoj hibridna električna vozila Corolla Touring Sports obezbeđuju sve usluge kao timski automobili za profesionalni biciklistički tim Trek-Segafredo.

S obzirom na saradnju koja će se nastaviti do decembra 2022. godine, Toyota predstavlja novu varijantu Corolla TREK Special Edition, nadovezujući se na već poznati TREK Touring Sports. Novi automobil će ponuditi više opreme uz zadržavanje specifičnost dizajna, potvrđujujući Corollinu sposobnost da ispuni potrebe elitnih sportista koji se takmiče na nekim od najizazovnijih puteva na svetu.

Corollu TREK Special Edition pokretaće isključivo 2,0-litarski hibridno električni samopunjivi sistem (HEV). Spolja će je odlikovati snažniji izgled u TREK stilu, s karoserijom podignutom za 20 mm, lajsnama oko lukova točkova i prednjim i zadnjim zaštitnim panelima.

TREK Special Edition ima i 18-inčne aluminijumske naplatke novog dizajna, zatim hromirane okvire prozora na vratima, dok se u kabini nalaze piano lakom obrađene crne ručice na vratima, crne kožne presvlake, kao i fino hromirana ukrasna linija na instrument tabli i prednjim vratima.

U zavisnosti od tržišta, prve isporuke započinju od kraja januara 2022. godine.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Frapantno je koliko vozača ne zna paralelno parkiranje. I to u beogradu gde bez takvog [...]

Moćan, obrazovan čovek, moćna kompanija. RIP. [...]

Da li stvarno ima potrebe od ovog rešenja? Deluje pmalo distopično. Kako će raditi kod [...]

Ovo mi je nekako dizajnerski promasaj. Auto izgleda jeftino zbog svih ovih dodataka [...]

Ovo su veoma napredna rešenja i oduzimaju dah. Ali treba malo paziti i na bezbednost [...]

Preuzmite Auto magazin za android

Weather Data Source: das wetter heute in Belgrad