Toyota zacrtala cilj: nulta emisija

1

Dan planete Zemlje prava je prilika da se podsetimo da je Toyotino putovanje ka nultoj emisiji započelo pre više od 20 godina lansiranjem Priusa, prvog hibridnog električnog automobila na svetu.

Otada Toyota neprestano pomera granice elektrifikacije hibridnom električnom tehnologijom, razvojem plug-in hibrida i električnih vozila s pogonom na vodonik.

Toyota hibridna električna vozila odabralo je čak 17 miliona vozača širom sveta koji su do danas okolinu poštedeli od čak 140 miliona tona CO2.

Putovanje BEYOND ZERO neprestano se razvija, a inovacije nas danas vode mnogo dalje od nultih emisija. Danas nulte emisije više nisu nedostižne.

Do 2025. godine Toyota će nuditi više od 70 elektrifikovanih vozila i barem 15 električnih vozila na baterije.

U Toyoti veruju da vozači širom sveta biraju vozila ove marke zbog užitka koji im pružaju, istovremeno poštujući okolinu i želeći da ostavljaju manji karbonski otisak, sve do trenutka kada će jedina emisija automobila biti čista voda i prečišćeni vazduh.

BEYOND ZERO je Toyotina odluka da doprinese svetu više od emisija gasova i povrh ograničenja koje donosi automobilska industrija.

Pionir elektrifikacije

Nulta emisija nije dovoljna! Toyota ide dalje od nultih emisija potvrđujući ulogu predvodnika u elektrifikaciji koja je započela pre više od 20 godina predstavljanjem prvog serijskog hibridnog vozila Prius.

Inovativnost i razvoj nisu prestali uspehom Priusa, naprotiv, nastavljeni su ubrzano i danas Toyota u ponudi ima čak četiri različita elektrifikovana pogonska sklopa: hibridna električna vozila, plug-in hibride, vozila s pogonom na vodonik i baterijska električna vozila.

Toyota želi da ponudi optimalnu tehnologiju, za stvarne potrebe korisnika, odnosno da u svakom trenutku omogući onakav oblik mobilnosti koji najbolje odgovara okruženju i potrebama.

Inovativnost elektrifikovane tehnologije doživeće vrhunac jer se razvija tehnologija vozila iza kojih neće ostajati emisije, nego će kao što je slučaj na modelu MIRAI jedina emisija biti čista voda.

Toyota Beyond ZeroMobilnost za sve

Toyota ide dalje od nultih emisija razvijajući se od proizvođača automobila u kompaniju za mobilnost, brinući o kretanju svakog pojedinca, bez obzira na njihove sposobnosti i ograničenja, odgovarajući na potrebe za mobilnosti društva koje se neprestano menjaju.

Iz tog je razloga Toyota odabrala globalni Olimpijski i Paraolimpijski pokret, kako bi s partnerima promovisala slobodu kretanja i otvarala nove prilike svakom pojedincu, bez obzira na njihova ograničenja.

Toyota veruje kako je sigurnost pravo svakog pojedinca. Tako su već u osnovne pakete opreme svakog Toyota vozila ugrađeni brojni napredni sistemi aktivne i pasivne sigurnosti, koji imaju zadatak da se pobrinu za čvrstoću i bezbednost vozila, pružaju asistenciju vozaču čuvajući pritom ono najvažnije – ljudske živote.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring
Prijavite se na Newsletter Auto magazina

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring