U novom broju AM: Test Renault Twingo TCe90 Dynamique

Reno nam je priredio veliko iznenađenje predstavljanjem novog "tvinga". Motor je smešten pozadi i ima pogon na zadnjim točkovima. Kraći je od prethodnika ali se lakše parkira. Vozili smo jači od dva motora sa kojim je "tvingo" prava gradska trkalica

Tačno je da u poslednje vreme nema većih uzbuđenja u pogledu koncepta novih modela ali se tu i tamo pojavi po neki izuzetak. Ovaj put, Reno je napravio veliki iskorak, drastično promenivši karakter novog “tvinga”.

Nije tajna da je “tvingo” treće generacije razvijen u saradnji sa Mercedesom, tako da mu je “smart for for” praktično brat blizanac sa nešto izmenjenim dizajnom. Subjektivno, “tvingo” je dosta lepši, sa jedinstvenim zadnjim krajem koji je nastao kao omaž čuvenom “renou 5 turbo”.

Sa ovim kultnim automobilom “tvingo” ima još jednu zajedničku osobinu – motor smešten iznad zadnje osovine. Naravno, pogon je na zadnjim točkovima. To je nešto što se ne viđa baš svaki dan i definitvno je izazivalo nevericu kod ljudi koji su nas na ulici zaustavljali da se raspitaju o novom malom “renou”…

Više o ovom veoma simpatičnom automobilu, ne samo na oko, već i u pogledu voznih karakteristika, pročitajte više u janurskom izdanju Auto magazina koje je uveliko na kioscima širom Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring