Unikat: Jaguar XJ-C by Carlex Design

1

Carlex Design je firma kojoj nije strano doterivanje širokog spektra vozila. Poljska tjuning kompanija primenila je svoju magiju od grand tourera do SUV-ova. Ovog puta, oni idu na restomod varijantu sa modelom Jaguar XJ-C.

Jaguar XJ-C by Carlex Design

XJ-C je jedan od najređih modela Jaguara. U periodu od tri godine, 10.426 jedinica je izašlo sa montažne trake u Koventriju. To je bio povod za modernizaciju relativno retkog kupea.

Jaguar XJ-C by Carlex Design

Dok je spoljašnjost dobila brojne izmene sa modernom tehnologijom, enterijer je tek posebna priča.

Jaguar XJ-C by Carlex Design

Većina klasičnih detaljaje tu, ali je i dosta toga modernizovano. Na primer, čini se da je instrument tabla digitalna, zajedno sa sistemom kontrole klime. Koža je ono što tjuner naziva ručno starom, dajući joj retro atmosferu.

Jaguar XJ-C by Carlex Design

I ne samo to, paneli vrata i centralna konzola su takođe redizajnirani od strane tjunera. Ostali detalji u unutrašnjosti uključuju sedišta, prostor za prtljag i zadnji rolbar.

Jaguar XJ-C by Carlex Design

Ispod haube se ne nalazi redni šestak ili V12 iz originalnog modela. Umesto toga, ubačen je V8 moto sa 400 konjskih snaga. Iako neće juriti superautomobile, on je i dalje snažniji od originalnog XJ-C V12 od 258 konjskih snaga.

Jaguar XJ-C by Carlex Design

Iako to neće zadovoljiti puriste, zanimljivo je videti neobičan automobil koji se koristi kao platforma za tjuniranje.

Jaguar XJ-C by Carlex Design Jaguar XJ-C by Carlex Design Jaguar XJ-C by Carlex Design

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring