Auto magazin

Unitrag iz Užica kupio osam Renault Trucks tegljača nove T serije

Unitrag iz Užica kupio osam Renault Trucks tegljača nove T serije
06.09.2019.

S flotom od 39 Renault Trucks tegljača, u kojoj dominiraju vozila nove T generacije, Unitrag iz Užica je među najvećim kupcima Renault Trucks kamiona u Srbiji. Nedavno je u ovu kompaniju, koja se već duže od četvrt veka bavi međunarodnim drumskim transportomom paletizovane i nepaletizovane robe klasičnim i poluprikolicama-hladnjačama i špedicijom, stiglo osam novih tegljača iz serije T

Dugogodišnji kupac se opredelio da osam od deset tegljača iz prve serije T, nabavljenih 2015. godine, zameni novim, s motorima DTI 11 maksimalne snage 345 kW/469 KS (maks. obrtni moment 2.244 Nm pri 1.000 do 1.400 o/min), uparenim s Optidriver automatizovanim menjačima s 12 stepeni za hod napred i tri stepena za hod unazad (s mogućnošću promene načina biranja stepena – automatsko/ručno) i strategijom promene „brzina“ optimizovanom za program FUEL ECO.

U specifikaciji vozila je i pomoćnik radne („nožne“) kočnice OPTIBRAKE, maksimalne snaga 300 kW pri 2. 300 o/min – kombinacija klasične motorne i kompresione kočnice preko ventila, povezana s radnom kočnicom vozila.

auto magazin srbija renault trucks unitrag užiceDa bi se postigla što niža potrošnja goriva, novi tegljači su opremljeni Michelin pneumaticima nove generacije sa smanjenim otporom pri kotrljanju (XLINE ENERGY Z/D2 e) dimenzija 315/70 R22.5 i kompatibilnim sistemom senzora pritiska u pneumaticima.

Novi Unitragovi tegljači iz Renault Trucks T serije imaju takozvanu „spavajuću“, vazdušno oslonjenu kabinu, s dva kreveta (gornji preklopiv krevet može da služi i kao spremnik za stvari), a da bi posadi na dugim putovanjima bilo što komfornije, uz standardno ugrađen klima-uređaj, na spisku opreme su, recimo, i frižider za hranu i osvežavajuće napitke, LED svetla u zoni kreveta, kožom obloženo kolo upravljača s komandama tempomata i telefona podesivo po dubini i visini…

auto magazin srbija renault trucks unitrag užiceNovi T tegljači se standardno opremaju baterijama (akumulatorima) s pouzdanijom i naprednijom GEL tehnologijom od 210 Ah, 800 A, a, kako su oni na vozilima za užičkog prevoznika smešteni u zadnjem prepustu, „oslobođen“ je deo prostora za rezervoare za gorivo pa u glavni i dodatni rezervoar može da stane ukupno 1.350 litara dizela. To pažljivijim i štedljivim vozačima omogućava autonomiju i do 5.000 km.

auto magazin srbija renault trucks unitrag užiceKupovina Magnuma je označila novu eru u Unitragovoj strategiji obnavljanja i proširenja voznog parka: svaka naredna nabavka je podrazumevala samo nove Renault Trucks kamione.

Do 2015. to su bili tegljači iz familije Premium, a onda su u leto i jesen te godine u Užice stigle i nove „šestice“ – prvih sedam vozila iz nove familije T. Tokom 2016. flota je „pojačana“ sa još pet novih tegljača iz te serije, potom je 2017. nabavljeno je još sedam vozila iz T serije.

auto magazin srbija renault trucks unitrag užiceZahvaljujući punoj pogonskoj spremnosti cele flote, striktnom poštovanju rokova, korektnosti i predusretljivosti, Unitrag je do sada stekao više od 100 zadovoljnih klijenata iz cele Evrope. Od kupovine prvog vozila, kamioni ove kompanije su angažovani u međunarodnom transportu po celoj Evropi, a od 2005. i do odredišta u Aziji – u nekim državama bivšeg SSSR-a. Tada su Premijumi ove firme vozili čak i do Irkutska, koji je od Užica udaljen 8.000 km.

Najdalja destinacija do koje trenutno stižu Unitragovi kamioni T serije je Jekaterinburg, u centralnoj Rusiji, na samoj granici Evrope i Azije – od Užica je udaljen više od od 4.200 km.

auto magazin srbija renault trucks unitrag užice

 

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Transport

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Ove godine sam kupio novu Mazdu 3 sa 186ks i automatskim menjacem. Prodavac me je [...]

I moram da dodam da Mazda ima potrosnju ne manju od 9.5l i to kombinovane [...]

Možda ipak malo predugačak članak, ali sve u svemu ok! [...]

Buba je vanvremenski auto. Šteta što je više ne proizvode. Nova Buba nije adekvatna zamena, [...]

Moja Mazda 2.2 175D AT, Revolution too, kupljena pre 5 i po godina, nova u [...]

NE verujem da će puno postići, pre je neko vrdanje, da zaobiđu stroge propise i [...]

Preuzmite Auto magazin za android

Weather Data Source: das wetter heute in Belgrad