Velike izmene za BMW serije 1

Mnogi se slažu da je "BMW serije 1" auto koji je, dizajnerski posmatrano, najviše zastareo u gami minhenskog proizvođača. Na svu sreću, pred nama je restilizacija koja je donela mnogo izmena

Mnogi se slažu da je “BMW serije 1” auto koji je, dizajnerski posmatrano, najviše zastareo u gami minhenskog proizvođača. Na svu sreću, pred nama je restilizacija koja je donela mnogo izmena.

Ceo prednji kraj je sada drugačiji, sa dosta većim usisnicima vazduha, sa više trodimenzionalno izvajanih oblika i više hromiranih detalja.

auto magazin redizajniran bmw serije 1 9

Najvažnije od svega je možda izmena na farovima koji su sada dosta elegantniji sa dva prstena podjednake veličine i LED dnevnim svetlima. Uz doplatu se sada mogu poručiti LED glavna svetla uključujući i migavce.

Najprepoznatljivija posledica redizajna na zadnjem delu je očigledna na svetlima, koja su sada iz dva dela. Drugi deo svetla je sada postavljen na vrata prtljažnika.

auto magazin redizajniran bmw serije 1 1

U unutrašnjosti su izmenjene prsvlake na sedištima a dodat je i novi veliki centralni displej dijagonale 6,5 inča. U kombinaciji sa navigacijom “BMW serije 1” se isporučuje i sa displejem dijagonale 8,8 inča.

auto magazin redizajniran bmw serije 1 3

Interesantno je da komande “klime” danju imaju belo osvetljenje a noću žuto. Izmenjeni su i neki tasteri na centralnoj konzoli.

Motori su takođe donekle izmenjeni. Najslabiji “116i” zapremine 1,5 litara ima tri cilindra i 109 KS. “BMW 118i” i “120i” imaju 1,6 četvorocilindrične benzince sa 136 i 177 KS, dok se u “125i” nalazi 2,0 sa 218 “konja”.

auto magazin redizajniran bmw serije 1 5

Najslabiji dizelaš “116d” ima tri cilindra i 116 KS, dok je u “118d” i “120d” 2,0 sa 150 i 190 KS. Uz ova dva motora se isporučuje i “x-drajv” pogon na sva četiri točka. Najjači dizel motor je u “125d” koji postiže 224 KS.

auto magazin redizajniran bmw serije 1 4

Vrhunac ponude je “M135i” koji se isporučuje i u “x-drajv” varijanti. Ima 3,0 šestocilindrični motor od 326 “konja”. Do “stotke” ubrzava za 4,9 sekundi u kombinaciji sa osmostepenim automatskim menjačem. “X-drajv” je još brža verzija; njoj do 100 km/h treba 4,7 sekundi. Maksimalna brzina je 250 km/h.

auto magazin redizajniran bmw serije 1 2

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring