Auto magazin

Volvo sprečava žrtve u saobraćajnim nezgodama

Volvo sprečava žrtve u saobraćajnim nezgodama
16.10.2014.

U decembru ove godine četvorogodišnji projekat za sprečavanje nesreća projekt dolazi do svog kraja, ostavljajući iza sebe krunsko dostignuće – sledeću generaciju senzorske tehnologije koja nudi pregled puta od 360 stepeni oko vozila. Kao rezultat saradnje švedskih akademija, instituta i industrijskih partnera, ovaj projekat se temelji na razvoju novih tehnologija i unapređenju postojećih s ciljem smanjenja rizika od nesreća kako za putnička, tako i za komercijalna vozila.
Jedan od sasvim novih izazova projekta bilo je stvaranje kohezivnog sistema detekcije kojeg pokrivaju brojni senzori diskretno instalirani oko automobila. Projekt se temelji na razvoj centralizovanog senzor fjužion sistema koji omogućava razmenu informacija između brojnih uključenih tehnologija – kamere, radara, GPS-a i drugih.
Putem ove mreže tehnologija, sistem može da ponuditi pogled na okruženje od 360 stepeni i da otkrije sve potencijalno opasne objekte koje vozač inače ne može na vreme da uoči. Fokusiranjem na dostupne automobilske senzore, projekat je napravio veliki iskorak prema ostvarenju ove inovativne tehnologije u bliskoj budućnosti.
Pogled od 360 stepeni unapređen je generatorom manevara – novim sigurnosnim elementom koji koristi softver kako bi identifikovao putanju za izbegavanje nesreća u svim saobraćajnim scenarijima. Sistem koji radi tako što konstantno analizira potencijalne pretnje, može čak i da asistira vozaču putem automatskog kočenja i upravljanja. Kako bi se ilustrovao rad sistema, projekt je uključivao stvaranje dva testna vozila.

153120_360_view_technology_key_to_Volvo_Cars_goal_of_no_fatal_accidents_by_2020

„Volvo Automobili su definitivno na prvoj liniji u inovativnom istraživanju sistema aktivne bezbednosti. S Non-Hit Car and Truck projektom napravili smo značajan iskorak prema realizaciji vizije koja nalaže da do 2020. godine stvorimo automobil u kojem niko ne bi trebalo smrtno da strada ili da bude teško povređen. Ova tehnologija je važna i za razvoj autonomnih vozila koja će biti u mogućnosti da automatski skreću i koče, kako bi izbegla kontakt s drugim objektom. Sledeći korak je stvaranje automobila koji se prilagođava ponašanju vozača“, ističe Anders Almevad, projektni menadžer Non-Hit projekta pri Volvo Cars.
Non-Hit projekat, vredan 80 miliona švedskih kruna (oko 6,15 miliona evra), pokrenut je u septembru 2010. godine, a završava se u decembru 2014. Projekat podržava viziju Volvoa da do 2020. godine niko ne bi trebalo smrtno da strada ili da bude teško povređen u novom Volvo automobilu. Fokus je bio na razvoju tehnologija koje će smanjiti rizik od nesreća, kako za putnička, tako i za komercijalna vozila. Partneri projekta su bili Volvo Automobili, AB Volvo, ÅF (razvoj senzorske fuzije), HiQ (razvoj tehnologije senzora), Mecel (dobavljač senzora) i Univerzitet Čalmers.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Tehnika

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

O Miodragu mogu samo da kažem da je genije kada su u pitanju uređaji na [...]

Škoda ima puno zanimljivih i korisnik rešenja. Sjajno izgleda onaj poklopac za vetrobansku tečnost. Jedino [...]

Skoro niko leti ne iznajmljuje vozilo ukoliko nema klimu. Važi i za mala i za [...]

Imam Alfa romeo 166 2.4 restajling pali mi se lapica motora , a u vožnji [...]

U pravu ste. Hvala što nas pažjivo pratite i hvala na ukazanoj grešci! Veliki pozdrav od [...]

"Na primer, osnovna verzija ima mogućnost punjenja samo na AC punjaču, ali ne i na [...]

Preuzmite Auto magazin za android