Auto magazin

Volvo XC90

Volvo XC90
28.08.2014.
Akademija umetnosti

Druga generacija "volvoa XC90" je konačno pred nama. Ovo je jedan od najvažnijih modela za švedskog proizvođača automobila čiji su modeli među omiljenima u srednjoj klasi krosovera i SUV segmenta

Druga generacija “volvoa XC90” je konačno pred nama. Ovo je jedan od najvažnijih modela za švedskog proizvođača automobila čiji su modeli među omiljenima u srednjoj klasi SUV segmenta.

Auto magazin Volvo XC90 6

O izgledu ne treba previše trošiti reči. Vrhunska švedska škola dizajna je ovde pokazala svoje najbolje izdanje. Reći ćemo samo da su felne dostupne sve do prečnika od 22 inča i da je ponuđeno mnoštvo opcija u pogledu personalizacije spoljašnjosti.

Auto magazin Volvo XC90 9

Unutrašnjost je takođe najbolja kombinacija dizajna i kvalitetnih materijala kao što su koža i drvo. Većina dugmića i tastera je zamenjena ogromnim centralnim displejem preko koga se upravlja gotovo svim sistemima na vozilu.

Auto magazin Volvo XC90 13

Tu je i vrhunsko ozvučenje marke Bowers & Wilkins snage 1400 vati sa 19 zvučnika. Kima-uređaj ima četiri zone a u kabini se može smestiti ukupno sedam putnika u tri reda sedišta.

Auto magazin Volvo XC90 15

“Volvo XC90” je već proglašen za najčistiji SUV na tržištu. Turbo dizeli imaju snagu od 228 i 193 “konja” uz prosečnu potrošnju od šest, odnosno pet litara na sto kilometara.

Auto magazin Volvo XC90 5

Benzince predstavljaju motori od 326 i 257 konjskih snaga. U ponudi će biti i plag-in hibrid varijanta u kombinaciji sa dvolitarskim turbo-dizelom koji pokreće prednje i elektro-motorom od 82 KS koji pokreće zadnje točkove. Ukupna snaga ova dva motora je 405 KS. Sa potpuno punim baterijama “volvo XC90” može da pređe 40 kilometara samo na struju.

Auto magazin Volvo XC90 2

Serijska proizvodnja “volvoa XC90” druge generacije počeće početkom naredne godine u Švedskoj u fabrici Torslanda kod Geteborga. Prve isporuke kupcima se očekuju već u maju.

Auto magazin Volvo XC90 4

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

vaši Komentari

Čeka se VW na terenu električnih vozila. Svaka čast Tesli, ali za masovniju upotrebu EV [...]

Nepotrebno gubljenje vremena i para. Nema razloga za uvođenje ovakvih tehnologija koje samo poskupljuju cenu [...]

KOliko dugo se čekaju ovi uređaji koji su i više nego potrebni. Biće greška ako [...]

Izašao je podatak da su svake godine vozila šira za 1 cm u proseku. Tako [...]

Konačno. Parkiranje je jedna od najtežih operacija za vozače. Parking mesta su sve manje brojna [...]

Iz serije u seriju svi automobili postaju sve ružniji i bezlični.Ovaj auto nije izuzetak.Tehnologija napreduje,a [...]