Vrhunski illy espresso na radnom stolu

Najbolji espreso na vašem radnom stolu nije nemoguća misija. Zahvaljujući kompaktnim espreso mašinama brenda illy, odnosno Mitaca, ne morate više da se mučite sa instant kafama, već možete da uživate u najboljoj kafi koja može da se kupi kod nas

Ako vam je dosadila kafa koju pijete na poslu, a najčešće je to neka hemija u vidu instant kafe, illy ima rešenje. Uz sto kupljenih kapsula kafe na mesečnom novu gratis dobijate na korišćenje kafe aparat “mitaca i4” koji vam danas predstavljamo.

Ljubitelji pravog espresa već znaju da je illy kafa u samom vrhu kada je u pitanju kvalitet, ali i da je ponuda ove kompanije, koju kod nas zastupa firma Sapori Group, vrlo široka.

Asortiman je toliko bogat da obuhvata kafu za profesionalne objekte ali i za kućnu upotrebu, o čemu možete da pročitate u posebnom tekstu.

auto magazin srbija www.magazinauto.com illy mitaca i4

Danas vam predstavljamo specijalan Mitaca sistem sa kapsulama koji je namenjen pre svega za kancelarije zbog jednostavnosti i brzine pripreme kafe.

Mitaca je brend koji je illy razvio da bi zadovoljio potrebe ljudi koji puno vremena provode na radnom mestu i nemaju vremena da izađu sa posla na šoljicu kvalitetnog espresa (ili ako jednostavno u blizini nema lokala koji služi kvalitetnu kafu).

Za te potrebe razvijeni su specijalni aparati na kapsule, koji se vrlo jednostavno koriste i održavaju. Najvažnije od svega je što ne prave nikakav nered, tako da bez problema možete da ih držite na radnom stolu zahvaljujući kompaktnim dimenzijama.

auto magazin srbija www.magazinauto.com illy mitaca i4

Naravno, ako se kafa dopadne i kolegama, na raspolaganju su i veće mašine sa oznakama “i5” i “i6” koje, osim kratkog i dugog espresa, mogu da prave kapućino, makijato, pa čak i napitke sa čokoladom i čaj.

Ovaj put predstavljamo vam najmanju mašinu, “i4”, koja je dovoljno kompaktna da ne zauzima puno mesta na radnom stolu a opet dovoljno je moćna da napravi sjajan espreso.

Za testiranje smo dobili tri vrste kapsula, odnosno kafe – za srednje pečeni kratki espreso sa pakovanjem crvene boje, produženi espreso (lungo) sa pakovanjem plave boje i kratki espreso bez kofeina, sa pakovanjem zelene boje.

auto magazin srbija www.magazinauto.com illy mitaca i4

Kafe aparat se vrlo jednostavno koristi. Ima glavni prekidač kojim se uključuje i taster kojim se startuje pravljenje kafe.

Svaka kapsula je hermetički spakovana, tako da je svežina uvek zagarantovana. Prednost ovog sistema u firmama je što svaki radnik može da odvoji za sebe količinu kapsula koja mu je potrebna, a potrebe za higijenom su minimalne.

auto magazin srbija www.magazinauto.com illy mitaca i4

Posle stavljanja kapsule u mašinu, pritiskom na taster za pravljenje kafe počinje propuštanje vrele vode pod pritiskom od 18 bara kroz kapsulu.

Zanimljivo je da će mašina automatski napraviti odgovarajuću dužinu kafe u odnosu na vrstu kafe.

Na primer, kratki espreso je sitnije mleven i mašina će sama zaustaviti pravljenje kafe na oko 40 mililitara, dok je lungo krupnije mleven pa će se napraviti oko 110 mililitara kafe.

auto magazin srbija www.magazinauto.com illy mitaca i4

Naravno, uvek možete ranije da prekinete pravljenje kafe ponovnim pritiskom na taster sa nacrtanom šoljicom ili da produžite željenu kafu.

Veće mašine imaju mogućnost dodatnog programiranja dužina kafe, mada se pokazalo da i ova najmanja besprekorno funkcioniše.

auto magazin srbija www.magazinauto.com illy mitaca i4

Što se tiče same mešavine kafe, ona je ista kao i u konzervama od po 250 grama koje možete da kupite u samoposluzi za kućnu upotrebu, ili u velikim pakovanjima za ugostiteljske objekte.

Dakle, kvalitet espresa je uvek na najvišem nivou, sa vrlo specifičnom aromom koju ne možete da osetite kod drugih brendova zastupljenih na našem tržištu.

auto magazin srbija www.magazinauto.com illy mitaca i4

Zahvaljujući pritisku od 18 bara, kafa je vrlo kremasta, sa bogatom penom i čvrstom penom koja jedva da propušta propadanje šećera.

auto magazin srbija www.magazinauto.com illy mitaca i4

Posle pripremanja kafe uopšte ne morate da se bavite mašinom. Ona će se automatski isključiti posle nekoliko minuta, a iskorišćene kapsule se gomilaju unutar same mašine, koji bi trebalo na par dana da ispraznite u kesu sa đubretom.

Ne zahteva nikakvo pranje i čišćenje, osim što povremeno morate da dopunite rezervoar sa svežom vodom.

auto magazin srbija www.magazinauto.com illy mitaca i4

Osim ove tri vrste kapsula, u kompaniji Fashionsapori možete da nabavite i druge vrste kapsula, odnosno mešavina, kao što su “illy scura” (jače pečena kafa) i “mitaca forte” (jača kafa, sa više kofeina).

U istom ovom kafe aparatu možete da koristite i kapsule sa čajevima (čaj sa limunom, crni čaj i čaj od kamilice), odnosno toplom čokoladom.

Preduzeće Sapori Group je generalni uvoznik i distributer Illy kafe kao i celokupnog asortimana iz Illycaffe grupacije. Preko četrnaest godina su prisutni na tržistu kao jedna od vodećih firmi u segmentu Office, Home&retail-a. i Ho.Re.Ca.

Pored Illy kafe, zastupaju i Riedel čaše, Dammann čajeve, Chiavalon maslinovo ulje, kao i Nuova Simonelli profesionalne kafe aparate.

Sapori Group se nalazi u Novom Beogradu, u Bulevaru Zorana Đinđića 48b. Broj telefona za sve informacije je +381(11) 22 83 200.

auto magazin srbija www.magazinauto.com illy mitaca i4

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring