VW ID.7 Tourer prvi električni karavan brenda

Nakon mnogih najava, VW je zvanično predstavio VW ID.7 Tourer. Električni karavan sada se prvi put može videti bez kamuflaže, a dostupni su i najvažniji podaci i činjenice.

Među najvažnijim vrednostima je prostor za prtljag: dok u standardnom VW ID.7 može stati tačno 532-1.586 litara, u karavanu je to 605-1.714 litara.

VW ID.7 Tourer

Time je zapremina prtljažnika otprilike ista kao i kod BMW i5 Touring (570-1.700 litara).

Poređenje je legitimno, jer VW svoj električni karavan pozicionira u premijum srednju klasu, tačno na istom nivou kao i BMW-ov model.

VW ID.7 Tourer

U Evropi će prvo krenuti ID.7 Tourer Pro sa baterijom od 77 kWh, a nešto kasnije i ID.7 Tourer Pro S sa novom baterijom od 86 kWh, koja je takođe najavljena za limuzinu.

Oba će imati pogon na zadnje točkove sa motorom od 210 kW. Baterija od 77 kWh može da se puni snagom do 175 kW, dok će verzija od 86 kWh imati mogućnost punjenja do 200 kW.

VW ID.7 Tourer

VW ne pominje verzije sa pogonom na sve točkove, ali varijante poznate iz ID.4 sa 210 i 250 kW verovatno će se uskoro pojaviti.

Govorna asistentkinja IDA sada zna vremensku prognozu, status letova aviona, rezultate fudbalskih utakmica i vesti.

VW ID.7 Tourer

Zahvaljujući integraciji sa Vikipedijom, možete postavljati pitanja o svim mogućim temama. Prvi put je uključen i ChatGPT.

Novost je takođe i opcionalna aplikacija Wellness In-Car, pomoću koje možete podešavati ambijentalno osvetljenje, zvuk, klimatizaciju i masažu sedišta u jednom koraku. Takođe se može regulisati i transparentnost staklenog krova.

VW ID.7 Tourer

Dužina, širina i visina, kao i međuosovinsko rastojanje, identični su vrednostima limuzine. Na prednjem delu ne možemo primetiti razlike.

Osvetljena centralna LED traka i osvetljen VW znak postoje samo kao opcija, kao i kod limuzine, zajedno sa LED Matrix svetlima.

Na zadnjem delu se nalazi debela LED traka, takođe kao opcija u vidu “3D zadnjih svetala” sa animiranim stop svetlom i dinamičkim pokazivačima pravca. U zavisnosti od opreme, i ovde je VW znak osvetljen.

VW ID.7 Tourer

Kokpit je isti kao kod limuzine. Pored 15-inčnog touch ekrana, postoji samo mali instrument display, ali sa standardnim head-up displejom.

VW ID.7 Tourer

ID.7 Tourer će se proizvoditi kao i standardni ID.7 (i jedan broj primeraka ID.4) u fabrici Emden. Cene i tačan datum lansiranja na tržište još nisu objavljeni.

VW ID.7 Tourer VW ID.7 Tourer

1 KOMENTAR

  1. Čeka se VW na terenu električnih vozila. Svaka čast Tesli, ali za masovniju upotrebu EV treba velike firme kao Tojota, koja baš i nije zainteresvoana za ova vozila, Volksvagen i američki proizvođači da naprave pravi prodor.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring