Auto magazin

Zagrevanje pred otkrivanje: nova Škoda Octavia

Zagrevanje pred otkrivanje: nova Škoda Octavia
29.10.2019.

Iako su se na internetu već pojavile fotografije nove Škode Octavia, češki proizvođač ne odustaje od skrivanja novog modela pod velom tajne.

Premijera je zakazana za 11. novembar u Pragu a ono što je posebno zanimljivo je činjenica da će prvo biti predstavljena karavan verzija a tek nešto kasnije i liftbek. Osim toga, u ponudi će biti Scout i RS varijante.

Iako je i do sada bila najveća u C segmentu, nova Škoda Octavia Combi će biti još veća – duža je za 22 milimetra a šira za 15. Slično je i sa liftbekom, koji je u odnosu na odlazeću generaciju duži za 19 i širi za 15 milimetara.

Najavljuje se da će putnici pozadi imati još više mesta, tačnije, biće 78 milimetara više prostora za kolena. Slično je i sa prtljažnikom, koji kod liftbeka ima zapreminu od 600 litara, odnosno 640 kod karavana.

Kao što se i očekuje, biće ugrađivani LED Matrix farovi i kompletna signalizacija u LED tehnologiji.

Dizajn instrument table je po svoj prilici isti kao u novom VW Golfu, sa displejem dijagonale 10 inča na mestu instrumenata i još jednim istih dimenzija na centralnoj konzoli.

auto-magazin-srbija-2020-skoda-octaviaPrednja sedišta su dobila još bolju ergonomiju, sa opcijama kao što su grejanje, hlađenje i masaža. Od ostale opreme izdvajamo trozonsku automatsku klimu, kišobran u vozačevim vratima, beskontaktno otključavanje i startovanje motora, pet USB Type C priključaka i šuko utičnicu od 230 volti.

Postojećim motorima pridružiće se laki hibrid i Plug-In hibrid. Ovaj poslednji će, baš kao i na Golfu 8, imati kombinaciju 1,4 TSI i elektro-motora u dva nivoa snage – sa 204 i 245 konja. Oba su uparena sa šestostepenim DSG menjačem.

Dosadašnji 1,0 TSI i 1,5 TSI su unapređeni tehnologijom lakog hibrida, sa starter-generatorom koji radi pod naponom od 48 volti, u kombinaciji sa sedmostepenim DSG menjačem. Naravno, ovi motori će moći da se poruče i bez elektrifikacije.

Očekuje se da u ponudi ostane i 2,0 TSI sa 190 KS, dok će potpuno novi 2,0 TDI imati raspon snage između 115 i 200 konja. U ponudi će biti i 1,5 TSI od 130 KS sa pogonom na metan.

I da, još jedna važna novina dolazi vezano za DSG menjač. Ručica i sam menjač više neće biti fizički povezani, već će se sve komande prenositi elektronski. Naravno, u ponudi će ostati i 4×4 verzije.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Svet

Sli ni tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina na kioscima!

prelistaj

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Ne bi bilo zgoreg da izmesle neki vizir za voznju nocu kao zastitu od svetala. [...]

Seat altea 2.0 mi lupa na pun gas dok se gree auto posle nemam problem... [...]

Ne znam koliko je pratičak taj zadnji kraj koji vuče na kupe, ali je veoma [...]

Interesuje me nova dizel opel corsa 1.3 i 1.5. Ako bi mi cena odgovarala uzeo [...]

alo

zbogom gm ,unisten Opel. [...]

Kupac ili korisnik je uvek u pravu dok ne osteti vozilo kod najma za rent [...]

preuzmite auto magazin za android

Translate magazinauto.com

Preuzmite Auto magazin za android

Translate »