Auto magazin

Zašto ne biste zaradili na Vašem starom automobilu?

Zašto ne biste zaradili na Vašem starom automobilu?
05.03.2021.

Odavno se zna da je Srbija postala najveći otpad starih automobila. Zvanična statistika kaže da ima 1,2 miliona automobila starih preko 15 godina.

Među automobilima koji suprvi put registrovani 2019., 42 odsto je 2005. godište i starije. Od ukupno 154.961 prvi put registrovanog vozila 66.307 su oni sa euro 3 motorom.

Problematična registracija starijih vozila

Velika verovatnoća je da veliki  broj ovih automobila neće uspeti da prođe tehnički pregled od Jula tekuće godine, jer  vlasnici starih automobila neće ni znati da njihovi automobili imaju problema sa izduvnim gasovima, koji su van standarda.

Posebni problem za vlasnike starih automobila je u tome što Tehnički Pregledi ne mogu da izvrše samo proveru izduvnih gasova kao bi bili upozoreni na probleme sa motorm i izduvnim gasovima, već vrše tehnički pregled u celini.

Tako da ukoliko ne prođete tehnički pregled vlasnici automobila imaće tri dana da reše problem i ponovo se pojave na tehničkom pregledu. Pročitajte kako se pripremiti za tehnički pregled.

Servisiranje za tri dana

Pored toga, radnici na Tehničkom Pregledu nisu obavezni da vlasnicima automobila objasne šta bi trebali da poprave na autu već samo da ih obaveste da li je tehnička ispravnost vozila u skladu sa propisanim normama ili ne. Ukoliko se vlasnik automobila više ne zaintersuje u kom stanju je njegov automobil, on će znatno otežati serviserima da pronađu nedostatke koji su doveli do vanstndardnih izduvnih gasova.

Mogu li se naći rezervni delovi?

Da bi rešili problem, vlasnici starih automobila moraće da pronađu adekvatne rezervne delove. Ovo neće biti lako jer za veliki broj vozila odavno je pekinuta proizvodna originalnih rezervnih delova, tako da će vlasnici morati da se zadovolje sa onim što se nađe na auto otpadu.

Zašto je bolje prodati automobil agenciji za otkup polovnih automobila?

Iako se većina vlasnika, iz emotivnih razloga teško odvaja od svojih starih automobila, nadajući se da će im u jednom trenutku vratiti sjaj koja su imali kao nova! Možda je ipak potrebno da poslušaju svoj razum i dobiju adekvatnu cenu za svoje staro vozilo od agencija za otkup automobila.

U protivnom vlasnici starih automobila ući će u još veće gubitke,  jer u većini slučajeva cena popravke njihovog automobila je značajno je veća od cene istog ili sličnog ali ispravnog na tržištu.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Aktuelno Najnovije

Slični tekstovi

1 komentar

  1. Nenad
    Nenad March 15, 09:48

    preporučujem kupovinu vozila od rent a car agencija https://autorentdoo.com/polovni-automobili.php. Oni održavaju svoje automobile, idu češće na tehički pregled, a većina i nije tako stara. Cena može da bude itekako povoljna

    Reply to this comment

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina na kioscima!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Steta za ferari, ali ne podrzavam ovakvo ponasanje, od strane vozaca. Zanimljiva vest u svakom [...]

Kia proizvodi estetski divne automobile. Nisam posedovao njihov auto, ali prijatelji jesu i uglavnom su [...]

Da Novice, najpametnije je biti glup. Možda niste čuli, ali ovo su 2020 godine, a [...]

Meni su zaista prelepi, potrazicu i neke modele za dame. Hvala za objavu! [...]

Divim se Vasem radu. Nikki karburatori su umetnička dela.Želim da zaradite mnogo para na savremenim [...]

Nesto meni kod ovog modela smeta a ne mogu ni da provalim sta. Mozda samo [...]

Preuzmite Auto magazin za android