Auto magazin

Volvo FH Performance Edition isporučen kupcu u Kraljevu

Volvo FH Performance Edition isporučen kupcu u Kraljevu
12.06.2017.
FH Performance Edition sa Globetrotter XL kabinom

Transportna kompanija Euro Trans iz Kraljeva, koja u voznom parku ima 15 kamiona i svi su iz programa Volvo, prva je u Srbiji kupila Volvo FH tegljač iz posebno opremljene serije Performance Edition. Ključeve atraktivno opremljenog vozila preuzeo je vlasnik i direktor kompanije, Nebojša Barlovac

„Prevozničku delatnost započeo je 1995. moj otac, profesionalni vozač, koji je i danas, u sedamdesetoj godini, na našim redovnim turama po Evropi”, kaže Nebojša.

„Od 2000. godine Euro Trans posluje na moderniji način, koji, između ostalog, podrazumeva permanentno obnavljanje voznog parka. Zbog toga svake godine kupujemo po jedan, nekada i po dva nova Volvo tegljača, jer smo u proteklih dvadeset godina stekli pozitivna iskustva s vozilima ove marke.”

Iz specifikacije tegljača “FH13 42T” u verziji “Performance Edition” zanimljivo je nekoliko detalja: pokreću ga Euro VI motori od 13 litara sa 500 i 540 KS, sa maksimalnim obrtnim momentom od 2.500, odnosno 2.600 Nm i VEB+ motornom kočnicom;

Tu su “I-Shift” automatizovani menjač sa dvostrukim kvačilom, koje obezbeđuje konstantan protok snage, bez prekida obrtnog momenta, što omogućava veću prosečnu brzinu bez povećanja potrošnje goriva.

Na spisku opreme “FH Performance Edition” je i elektronski sistem “I-See” – deluje kao autopilot koji menja stepene prenosa i optimalno koristi snagu i obrtni moment na uzbrdicama, štedeći i do 5% goriva.

“I‑See” softver pamti topografiju terena i smešta je u online bazu podataka, pa, kada sledeći put vozilo prolazi istim putem, postiže maksimalnu efikasnost u potrošnji goriva.

“FH Performance Edition” ima “Globetrotter XL” kabinu ofarbanu u nijansu Performance Blue, Volvo Performance Edition ukrasne trake, paket Living plus, parkirni klima uređaj (I-Park Cool, koji radi nezavisno od dizel motora), Alcoa Dura-Bright® aluminijumske naplatke, komplet usmerivača vazduha, napredni audio paket, Visibility+ paket, paket za ličnu zaštitu…

Za kupovinu “FH Performance Edition” budući vlasnik može da koristi i široku paletu povoljnih rešenja koja nudi Volvo finansijski servis, bez obzira da li se kamion kupuje na kredit ili uzima na lizing.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Transport

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

Vaša email adresa neće biti nigde javno dostupna ostalim posetiocima sajta.
Obavezna polja su obeležena *

Komentari

preuzmite auto magazin za android

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Evo ja sam jako oduševljeni bio dok sam vidio 1999 prvi puta kod frenda u [...]

Treba mi katalizator za pezo 208 1.4hdi [...]

Sprinteri su ozbiljne masine po 500.000 idu bez ijednog kvara. [...]

Mnogo bolja aplikacija i redovno se azurira. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.appybuilder.silverzoran.Kontrola_Brzine_Srbija_1 [...]

FIAT 500L je vrhunski automobil. Zaista to mislim. Ko god kaze drugacije, laze, ili je [...]

mms

Ovakvi sajmovi (nazalost) su trazeniji i popularniji od sajmova novih automobila. Polovnjaka kod ans ima [...]

Novi broj Auto magazina na kioscima!

Primajte novosti Auto magazina

Translate magazinauto.com

Preuzmite Auto magazin za android

Translate »