Chevrolet Corvette Z06 za 2015.

Ševrolet je za novu prodajnu sezonu bitno poboljšao svoju perjanicu - "korvetu Z06" . Motor je dobio kompresor, a uz performans paket, novi model je osetno brži na stazi od verzije koju menja

Najveća izmena u ovogodišnjoj “korveti Z06” je motor. Veliki V8 benzinac zapremine 6,2 litra dobio je mehanički kompresor. Zahvaljujući njemu, zavija snagu od 659 KS i maksimalni obrtni moment od 881 Nm. To je najjači motor ikada ugrađen u jednu serijsku “korvetu”.

auto magazin chevrolet corvette Z06 2015

Uz motor se isporučuje automatski osmostepeni menjač, ili sedmostepeni ručni. Fabrika tvrdi da automatski menjač prilikom promene naviše pod punim gasom brzinu promeni osam stotinki sekunde brže nego menjač sa dva kvačila u “poršeu 911”. Manuelni menjač prati elektronika koja daje međugas radi uglađenije vožnje.

auto magazin chevrolet corvette Z06 2015

Automatska verzija ubrzava iz mirovanja do 100 km/h za 3,4 sekunde, dok manuelni model ubrzava za 3,8 sekundi. Da bi ukrotili svu ovu snagu konstruktori su dodatno ukrutili aluminijumsku šasiju, a ogibljenje je dobilo drugačije podešene amortizere i opruge.

auto magazin chevrolet corvette Z06 2015

U ponudi je specijalni performans paket “Z 07” koji košta 16.500 evra. Za taj novac dobijaju se Brembo karbon-keramičke kočnice, specijalne polu slik gume i podesivi spojleri na prednjem i zadnjem delu automobila. Fabrika navodi da “korveta” opremljena opcionim kočnicama može da ostvari neverovatnih 1,2 g prilikom kočenja.

auto magazin chevrolet corvette Z06 2015

Ševrolet nudi kupcima svojevrsnu “crnu kutiju”. Elektronika snima vožnju kamerom koja se nalazi u visini vozačevih očiju kako bi se dobio subjektivni osećaj. Takođe beleže se zvukovi u kabini, kao i podaci o performansama, poput brzine, ubrzanja, kočne sile i položaja pedale gasa.

auto magazin chevrolet corvette Z06 2015

“Ševrolet korveta Z06” biće dostupna i na tržištu Evrope. Prodaja počinje početkom proleća, a planirano je da cena kupe verzije u Nemačkoj košta od 109.500 evra. Kabrio varijanta će koštati od 114.500 evra.

auto magazin chevrolet corvette Z06 2015

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring