Restilizovan Citroen DS5

Sitroen je prikazao restilizovan "DS5". Po prvi put u istoriji marke, neki njihov automobil neće nositi prepoznatljiv Sitroenov amblem. To je jedan u nizu poteza da se DS marka odvoji od standardnih automobila i približi se premijum klasi

Sitroen je definitivno rešio da napravi veliki rez u svojoj gami i standardne “sitroene” odvoji od “DS” segmenta. Ono što je “sitroen” bio do sredine osamdesetih, avangardan, ekskluzivan i prestižan sada je dodeljeno “DS” brendu, dok je klasičnim automobilima prepušteno da se bore za mesto pod ekonomskim suncem sa manje poznatim markama.

Auto magazin citroen ds5 sitroen

Prvo što nam upada u oći je izmenjena maska hladnjaka na kojoj se ne nalazi klasičan Sitroenov “zupčanik”, već je tu logo “DS”. Farovi su sada naglašeniji i napravljeni su u kombinaciji LED tehnologije i ksenonskog projektora sa adaptivnim dugim svetlom.

Auto magazin citroen ds5 sitroen

Kabina nas dizajnom i upotrebljenim materijalima podseća na najbolje dane francuskog proizvođača. Ušuškana, kvalitetna, prijatna, a opet vrlo nekonvencionalna. Vozaču je olakšan posao uklanjanjem klastera od čak 12 tastera. Njihovim funkcijama se sada upravlja preko ekrana osetljivog na dodir.

Auto magazin citroen ds5 sitroen

Pogon pružaju turbo dizel motor snage 120, 150 i 180 konjskih snaga. Tu je i poznati turbo-benzinac od 165 KS, dok se u drugoj polovini godine očekuje i verzija sa 210 “konja”. U ponudi je i hibridna verzija sa pogonom na sva četiri točka.

Auto magazin citroen ds5 sitroen

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring