U Španiji testiramo novi Toyota Aygo X

1

Ekipa Auto magazina je u Barseloni, gde se održava međunarodna prezentacija najnovije male Tojote. Aygo X je zadržao ime a sufiks X sugeriše da je reč o unapređenju karaktera krosover karakteristikama.

Povišeno odstojanje od tla je samo jedna od novina. Iako su spoljašnje dimenzije ostale gotovo nepromenjene, auto je komforniji i tehnički napredniji.

Toyota Aygo X

To se, pre svega, oseća u vožnji, gde se Aygo X ponaša kao veći automobili. To znači da je stabilniji u krivinama i na pravcu, a ugrađena je i najnovija generacija Toyota Safety Sense bezbednosnih sistema.

Među njima su upozorenje na potencijalni sudar i automatsko kočenje, adaptivni tempomat, automatska aktivacija dugih svetala, pa čak i automatska intervencija volanom u slučaju potrebe, odnosno u cilju izbegavanja sudara.

Toyota Aygo X

Ugrađena je i multimedija najnovije generacije sa velikim displejem dijagonale 9 inča, čiji je sastavni deo i Cloud navigacija.

Mi smo testirali povezivanja preko Android Auto i Apple Car Play aplikacija, baš kako će to činiti i budući kupci.

Toyota Aygo X

Na raspolaganju za test vožnje su nam bile dve verzije – sa manuelnim i CVT menjačem. Pod haubom je trocilindarski benzinac zapremine 998 ccm, koji isporučuje 72 konjske snage.

Za gradsku vožnju je to sasvim dovoljno, pogotovo što su se konstruktori potrudili da auto sa svojih 940 kilograma bude vrlo lagan. To je doprinelo i smanjenju potrošnje, sa vrednostima koje su nas prilično iznenadile…

Toyota Aygo X

Više o Toyoti Aygo X pročitajte u aprilskom izdanju koje će se pojaviti na kioscima u drugoj nedelji aprila.

Toyota Aygo X

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring