Smart #1 vodi brend u novi početak

1

Smart se konačno vratio sa potpuno novim proizvodom, ulazeći u u borbu sa potpuno električnim crossoverima. Osim što ima novi koncept sa povišenim odstojanjem od tla, ima i novo ime – #1.

Ovo je prvi potpuno novi potpuno električni Smart proizvod koji je lansiran otkako je Geely kupio 50% brenda od Daimlera.

Smart #1

To je takođe prvi Smart koji se nalazi na vrhu Geeli-jeve SEA potpuno električne arhitekture. U #1, to znači maksimalni domet od 440 km, zahvaljujući bateriji kapaciteta 66 kWh koja se nalazi u podu.

Smart #1

Prilikom lansiranja, #1 će biti predstavljen sa jednim motorom postavljenim pozadi koji proizvodi 264 konjske snage i 343 njutn-metara.

Verovatno će uslediti i druge opcije baterijskog paketa, a SEA arhitektura može biti opremljena sa do tri motora, mada nema reči o tome da li će broj 1 videti tu funkcionalnost u budućnosti.

Kao još jedan način za ponovno pokretanje Smart brenda, broj 1 je veći od bilo kog od svojih prethodnika.

Geely kaže da je otprilike iste veličine kao Kia Niro EV, MINI Countryman ili Renault Megane E-Tech, ali da je iznutra prostraniji.

Smart #1

Prema njihovim rečima, prostor u kabini je uporediv sa luksuznom Mercedes-Benz limuzinom E-klase.

U unutrašnjostije dominantan 12,8-inčni infotainment sistem i 9,2-inčni informacioni ekran za vozača, kao i 10-inčni head-up ekran.

Smart #1

Dostupne su i napredne bezbednosne tehnologije kao što su adaptivni tempomat, nadzor mrtvog ugla i prilagodljiva duga svetla.

Cene tek treba da budu objavljene, mada će proizvodnja početi kasnije ove godine. Isporuke su planirane negde početkom 2023.

U ovom trenutku Smart ima planove da #1 prodaje u Evropi i Aziji…

Smart #1 Smart #1 Smart #1 Smart #1 Smart #1 Smart #1 Smart #1 Smart #1Smart #1 Smart #1 Smart #1

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring