Gabor Sagmajster jedini predstavnik Srbije na 36. Dakar reliju

Na predstojećem 36. Dakar reliju, koji će se voziti od 04. do 17. januara 2015. godine u Argentini, Čileu i Boliviji, jedini predstavnik naše zemlje biće višestuki šampion u motokrosu Gabor Sagmajster

Subotičanin Gabor Sagmajster će po sedmi put izaći na prestižni “Reli Dakar”i pokušati da na 9.000 km dugoj ruti opravda četvorostruku titulu šampiona države.

Uoči polaska u Južnu Ameriku, Gabor Sagmajster optimistično poručuje da jedva čeka da sedne na motocikl. Mogu samo da obećam, da kao i do sada, ako motocikl izdrži, izdržaću i ja. Nema predaje i jedva čekam da sve počne. Poslednja dva meseca bez prestanka treniram i verujem da mogu bolje od osmog mesta koje sam već osvajao.

Zahvaljujući Auto moto savezu Srbije, koji je mu je izdao licencu za ovo takmičenje, i podršci AMS Osiguranja, Sagmajster će po sedmi put izaći na ovaj prestižni reli i pokušati da na 9000 km dugoj ruti opravda četvorostruku titulu šampiona države.

Sagmajster je prošle godine sa 53. mestom u generalnom plasmanu ostvario najbolji rezultat u Dakar karijeri, dok je između vozio Svetski kup u Abu Dabiju, i osvojio 14 mesto, a zatim domaći i evropski šampionat. U Srbiji je osvojio „Zlatnu kacigu” i „Majsku nagradu” Sportskog saveza Srbije.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring