Auto magazin

Alfa Romeo Stelvio i Giulia u specijalnom izdanju GT Junior

Alfa Romeo Stelvio i Giulia u specijalnom izdanju GT Junior
22.10.2021.

Alfa Romeo odaje posebnu počast svom istorijskom nasleđu predstavljanjem nove posebne serije modela Giulia i Stelvio GT Junior, inspirisane legendom iz 1960-ih, modelom GT 1300. Ekskluzivna ograničena serija zasnovana je na „Veloce“ paketu opreme, koji je najsportskiji u ponudi. Njegovu spoljašnjost odlikuje boja Lipari Ocher, inspirisana nijansama poznatim kao „Old Timers“ sa „GT Junior“ znakom utkanim na prednjem naslonu za glavu, zajedno sa specifičnim šavovima.

Ovim je završen triptih lansiranja italijanskog brenda: u roku od nekoliko meseci 500 jedinica modela GTA / GTAm predstavljenih u maju brzo je rasprodato, a modeli Giulia i Stelvio 6C Villa d’ Este imali su takođe odlične rezultate prodaje.

Giulia GT 1300 Junior: otelotvorenje jedne ere

Ekskluzivna specijalna serija inspirisana je jednim od najpoznatijih modela brenda: nezaboravnim modelom GT 1300 Junior, koji je prodat u skoro 100.000 jedinica za 10 godina koliko se proizvodio, od 1966. do 1976. godine.

Zasnovan je na modelu Giulia Sprint GT, sa Bertone karoserijom i motorom od 89 KS, GT 1300 Junior se ubrzo pozicionirao kao automobil koji je u potpunosti otelotvorio duh 60-ih – preporod i ekonomski procvat, kada su snovi postali ostvarivi, uključujući posedovanje modernog sportskog automobila.

Nije bila slučajnost da je poznati marketinški slogan brenda Alfa Romeo tada bio: „Una vittoria al giorno, con una vettura per tutti i giorni“ („Svakodnevne pobede u svakodnevnom automobilu“).
GT 1300 Junior je bio pionir ravnoteže između lepote i funkcionalnosti tako karakteristične za Alfa Romeo, ambasadora bezvremenskog dizajna sa laganim, ali moćnim konturama, spreman da izađe na stazu kao sportista.

Giulia i Stelvio GT Junior: vanvremenska lepota

Iste vrednosti i karakteristike mogu se pronaći u današnjem ograničenom izdanju modela GT Junior Giulia i Stelvio, opremljenim 2,2-litarskim turbo dizel motorom od 210 KS ili 2,0-litarskim turbo benzinskim motorom od 280 KS sa pogonskom osovinom od karbonskih vlakana, uparenim sa 8-stepenim automatskim menjačem i Q4 pogonom na sva četiri točka (pogon na prednje točkove dostupan je i na modelu Giulia 2.0 sa 280 KS). ž

Pored boje Lipari Ochre, eksterijeri modela Giulia i Stelvio GT Junior imaju i lake 21-inčne točkove od legure sa pet rupa na modelu Stelvio i 19-inčne na modelu Giulia. Aluminijumske ručice menjača za automatski menjač prisutne su kao deo standardnog paketa, sa L2 ADAS sistemima, zadnjim senzorima za parkiranje, bežičnim punjačem i automatskim vratima prtljažnika koji su dostupni kao opcioni dodaci.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Ako se pogleda statistika koliko vozila se zapalilo, i to samo od sebe, Tesla bi [...]

Hteo bi da radim torziju na peugeot 206 xs, interesuje me cena i dal [...]

Interesujeme jaris hibrid 15litar motor kolikoce kostati dobijlse sunvencija I koliko Kosta za kes [...]

Prelepi, kao i do sada! [...]

Kakav interesantan ditajn. Citroen u poslednje vreme rastura sa izgledom svojih modela. Kao što je [...]

Pozdrav ne radi mi zadnja vuca audi a 3 2014 god qwattro koji moze biti [...]

Preuzmite Auto magazin za android