Alpina već pripremila X7 na svoj način

1

Odmah po zvaničnom predstavljanju redizajniranog BMW-a X7, tjunersko odeljenje bavarskog proizvođača, Alpina, prikazalo je svoje viđenje najvećeg SUV modela u gami.

Sa novom prednjom maskom i novom tehnologijom , fejsliftovani SUV sigurno će impresionirati i zastrašiti gde god da krene.

Najveća promena je napravljena na prednjem delu SUV-a gde je njegov dizajn osvetljenja ažuriran za 2023. godinu, prateći isti dizajn kao i ostatak X7 linije. Novi, tanki farovi su podvučeni drugim redom zatamnjenih svetlosnih elemenata koji okružuju BMW-ovu masku „Iconic Glow”.

Prednji i zadnji spojleri su takođe osveženi i preuzimaju ono što Alpina naziva svojim novim dizajnerskim vokabularom. Nestali su i hromirani brkovi sa aktuelnog modela.

Alpina je. za sada, objavila samo jednu fotografiju XB7, tako da ćemo morati da sačekamo dok ne stigne kompletna galerija fotografija.

Ispod haube, XB7 za 2023. dobija najnoviju generaciju BMW-ovog 4,4-litarskog tvin-turbo V8, koji koristi pomoć lakog hibrida i novu izduvnu granu za još uzbudljiviji zvuk i brži odziv motora.

Snaga, međutim, ostaje ista 621 KS i 800 Nm. To omogućava SUV-u da dostigne maksimalnu brzinu od 290 km/h i da dostigne 100 km/h za samo 4,2 sekunde.

Vazdušno oslanjanje na obe osovine i Alpina amortizeri su ugrađeni kao standard. Pri brzinama manjim od 30 km/h ogibljenje se automatski podiže radi boljeg klirensa, dok se pri većim brzinama automatski spušta u cilju bolje aerodinamike i stabilnosti.

Oni koji traže malo više vizuelnog efekta, mogu da se odluče za 23-inčne felne od kovane legure „Alpina Classic“ sa 20 krakova.

BMW Alpina XB7 za 2023. otvoren je za preliminarne porudžbine na evropskim tržištima (osim Ujedinjenog Kraljevstva), a očekuje se da će isporuke početi u decembru. Cene kreću od 170.500 evra.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring