Redizajnirani BMW X7 ima mnogo toga da pokaže

1

BMW je predstavio svoj najveći SUV model u redizajniranom izdanju. BMW u saopštenju za medije navodi da je ovo novi korporativni izgled za luksuzne modele, što znači da su nadolazeća serija 7, i7 i Alpina XB7 takođe u redu za isti tretman.

Uska traka svetala postavljena odmah ispod haube u stvari nije komponenta farova, već di to LED dnevna svetla koja služe i kao migavci.

BMW X7

Pravi farovi su skriveno locirani u tamnom poklopcu ispod branika, a ideja je da drugi učesnici u saobraćaju neće ni primetiti da su tamo osim ako im X7 ne priđe noću.

BMW X7

Kupci mogu  da doplate za osvetljenu masku koja je standardna za M60i. Promene zadnjeg stila su ograničene na nove LED lampe i stakleni poklopac za hromiranu lajsnu koja ih povezuje.

BMW X7

Izaberite opcioni M Sport paket i vaš X7 xDrive40i će stići opremljen M prednjim i zadnjim branicima i pragovima, trakama od crne obloge visokog sjaja, trapezoidnim izduvnim cevima tamne završne obrade i dvokrakim, dvobojnim 21-inčnim točkovima.

Vodeći model M60i ide korak dalje sa M retrovizorima, izraženim otvorima za vazduh, maskom sa oznakom M, četvorostrukim izduvnim cevima i felnama prečnika 22 inča.

BMW X7

Ako ste pravi ljubitelj M odeljenja, M Sport Professional paket uključuje dodatnu opremu Shadowline i crne ili plave kočione čeljusti.

Najveća vizuelna promena posle farova nalazi se u unutrašnjosti BMW-a X7. Umesto tradicionalne instrument table i odvojenog ekrana osetljivog na dodir, redizajnirani SUV dobija kombinovani zakrivljeni ekran koji se sastoji od paketa digitalnih instrumenata dijagonale 12,3 inča i multimedijalnog displeja osetljivog na dodir od 14,9 inča sa najnovijim BMW iDrive 8 softverom.

BMW X7

Ekran je suptilno zakrenut prema vozaču kao i većina BMW komandnih tabli u poslednjih 45 godina, ali ga putnik i dalje može videti i njime upravljati.

Još jedna velika promena je odsustvo tradicionalne ručice menjača za ZF osmobrzinski automatik. Zamenjuje je daleko manji taster od svarovski kristala koji se nalazi pored iDrive rotacionog kontrolera. Baš kao u BMW-u iX.

BMW X7

Među novinama BMW ličnog asistenta je da su komande glasom proširene čak i na otvaranje prozora i panoramski krovni otvor. Isto tako, vozačima je omogućeno da zaključaju i otključaju svoj X7 pomoću pametnog telefona.

Unutrašnjost se može konfigurisati sa šest ili sedam sedišta, a da biste bili sigurni da uvek imate dovoljno performansi, osnovni xDrive40i dobija povećanje od 47 KS, na ukupno 380 KS, dok je obrtni moment povećan za 71 Nm na 519 Nm i može dostići čak 540 Nm kada se 48V lako hibridna tehnologija uključi u pomoć trolitarskom šestaku.

BMW X7

Maksimalna brzina sa ovim motorom je ograničena na 250 km/h, a do stotke ubrzava za samo 5,8 sekundi.

Naravno, u proizvodnji je zadržan i dizel. BMW X7 xDrive 40d je trolitarski šestak sa 352 KS i čak 700 Nm, odnosno 720 Nm kada je aktivirana pomoć lakog hibrida.

BMW X7

Kada smo već kod njega, reč je o novoj generaciji starter-generatora koji prilikom ubrzanja doprinosi sa 12 KS, a maksimalni obrtni moment koji pruža je 200 Nm. Iz mesta do 100 km/h stiže za 6,1 s, dok je maksimalna brzina243 km/h.

Menjač je osmostepeni Steptronic Sport, koji se ugrađuje i u ostale motore. Vrhunac ponude je X7 M60i xDrive.

BMW X7

Pod haubom je 4,4 litarski V8 sa 530 KS i 750 Nm. Njegova maksimalna brzina je takođe ograničena na 250 km/h, dok mu je iz stanja mirovanja do 100 km/h potrebno svega 4,7 sekundi.

Inače, X7 je prvi serijski BMW koji je dostupan i sa opcionim fabričkim točkovima prečnika 23 inča!

BMW X7

Od novina koje je X7 dobio u procesu redizajna je i asistent za automatsko isparkiravanje unazad, koji umesto 50 metara puta koliko je bilo do sada, pamti čak 200 metara i po istoj putanji isparkirava auato u rikverc kojom je i ušao u parking mesto ili garažu.

Nove karakteristike bezbednosnih sistema asistencije uključuju prošireni opseg funkcija koje nudi sistem za upozorenje na sudar, koji sada takođe smanjuje opasnost od sudara sa biciklistima, pešacima ili vozilima koja dolaze iz susreta kada se isključuju sa glavnog puta.

BMW X7

Ako je aktivan opcioni tempomat sa funkcijom Stop&Go, biće uključeni i automatski sistem za pomoć pri ograničenju brzine, praćenje rute i prepoznavanje semafora. Nova je i funkcija upozorenja na izlaz, koja upozorava putnike na rizik od sudara prilikom otvaranja vrata.

Standardni pomoćnik pri parkiranju takođe uključuje kameru za pomoć pri vožnji unazad i pomoćnik za vožnju unazad.

BMW X7

Na automobilima sa navedenim opcionim Parking Assistant Professional, novi Trailer Assistant olakšava izvođenje manevara unazad kada vučete prikolicu.

BMW X7 BMW X7 BMW X7 BMW X7

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring