Auto magazin

Audi Q5 e-tron razvijen samo za Kinu

Audi Q5 e-tron razvijen samo za Kinu
22.11.2021.

1

Novi Q5 e-tron je najnoviji član Audijeve linije potpuno električnih SUV vozila, koja je predstavljena na sajmu automobila u Guangdžou 2021, namenjenom isključivo kineskom tržištu.

Najnoviji model zasnovan na MEB-u ne treba mešati sa Q5 baziranim na MQB platformi ali ni sa najavljenim Audijem Q6 e-tron, za koji se očekuje da će biti dostupan i na tržištu Evrope i SAD.

Audi Q5 e-tron

Električni SUV deli mehaničko-električnu platformu sa modelima Q4 e-tron i Q4 e-tron Sportback. Međutim, kao što ime govori, prilično je veći, dugačak je 4.876 mm sa 2.965 mm dugim međuosovinskim rastojanjem.

Audi Q5 e-tron

Za razliku od njega, Q4 je nešto kraći – 4.588 mm, uključujući i međuosovinsko rastojanje od 2.764 mm. Oba modela su braća i sestre VW ID.4/I.D5 i VW ID.6 samo za Kinu, sa premijum pristupom dizajnu i opremi. U suštini, Q5 e-tron je premijum verzija VW-a ID.6.

Audi Q5 e-tron

Komandna tabla je izvedena iz modela Q4 e-tron, sa 10,25-inčnim digitalnom instrument tablom i 11,6-inčnim multimedijalnim ekranom osetljivim na dodir. Kabina je prostranija i nudi prostor za sedam putnika u tri reda sedišta. Takođe će biti dostupan sa unutrašnjim rasporedom sa šest sedišta sa dva pojedinačna sedišta u drugom redu.

Audi Q5 e-tron

Novi SUV će biti dostupan sa najmanje tri različita pogona. Na zvaničnim slikama možemo videti Q5 40 e-tron opremljen motorom od 204 KS i prednjim pogonom, dok će vodeći Q5 50 e-tron imati dva motora sa 302 KS i pogon na sva četiri točka.

Audi Q5 e-tron

Takođe smo imali prilike da vidimo osnovnu varijantu Q5 35 e-tron koja će biti opremljena jednim električnim motorom od 180 KS i verovatno manjim paketom baterija.

Audi Q5 e-tron će se proizvoditi u Kini iz zajedničkog preduzeća VV-SAIC, zajedno sa blisko povezanim modelom VW ID.6 X.

Audi Q5 e-tron Audi Q5 e-tron Audi Q5 e-tron Audi Q5 e-tron Audi Q5 e-tron Audi Q5 e-tron Audi Q5 e-tron

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Frapantno je koliko vozača ne zna paralelno parkiranje. I to u beogradu gde bez takvog [...]

Moćan, obrazovan čovek, moćna kompanija. RIP. [...]

Da li stvarno ima potrebe od ovog rešenja? Deluje pmalo distopično. Kako će raditi kod [...]

Ovo mi je nekako dizajnerski promasaj. Auto izgleda jeftino zbog svih ovih dodataka [...]

Ovo su veoma napredna rešenja i oduzimaju dah. Ali treba malo paziti i na bezbednost [...]

Preuzmite Auto magazin za android

Weather Data Source: das wetter heute in Belgrad