Audi RS3 tjuniran sa 367 na 535 KS

Audi rs3 je stvarno poseban auto za koji mnogi smatraju da je među najagilnijim i najbolje izbalansiranim automobilima današnjice. Zato ga vole i tjuneri, koji prave čuda sa 2,5 litarskim petocilindričnim turbo-benzincem

Ako pitate tjunere koji auto najviše vole da imaju u svojoj radionici, definitivno će jedan od najčešćih odgovora biti – “audi RS3”.

Do sada smo mnogo puta pisali o doradama ovog automobila od strane najpoznatijih tjunera. Među prvima se u pojačavanje snage upustio ABT, koji je sa fabričkih 367 “konja” snagu podigao na 430 KS.

audi rs3 mr racing sa 535 KS 4

Zatim je tjunerska kuća MTM otišla korak dalje i “RS3” pojačala na 502 konjske snage, a sada je red na firmu MR Racing da obori rekord.

Kit za pojačanje snage prvog nivoa uključuje remapiranje ECU jedinice i ručno pravljeni izduvni sistem od nerđajućeg čelika. Sve to zajedno diže snagu na 448 KS.

To svakako ne deluje previše impresivno u poređenju sa MTM-ovim rezultatima ali se zato MR Racing pobrinuo da napravi kit drugog stepena koji obuhvata efikasniji interkuler, novu pumpu visokog pritiska za gorivo, kao i specijalan turbo.

audi rs3 mr racing sa 535 KS 4

Kao rezultat svioh ovih izmena, iz petocilindričnog motora zapremine 2,5 litre isceđeno je čak 535 KS i neverovatnih 700 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Ni ovaj tjuner nije dao konkretne podatke o poboljšanju performansi ali možete da zamislite koja je razlika u odnosu na fabričkih 4,3 sekunde, koliko je standardnom “audiju RS3” potrebno da ubrza do “stotke”.

Auto bi trebalo da bude mrži od MTM mašine, kojoj je maksimalna brzina povećana sa standardnih 280 na 300 km/h.

audi rs3 mr racing sa 535 KS 4

Iz sva ova poboljšanja, MR Racing se potrudio da auto dekoriše u Martini stilu, sa specifičnom trakom i crvenim devetnaesticama sa pneumaticima dimenzija 235/35 R 19.

Ako vam se ne sviđaju ove tjunerske prepravke, uvek možete da se opredelite za fabričku verziju. Interesantno je da je Audi nedavno predstavio “RS3 sedan” sa fabrički pojačanim motorom na 400 KS, pa očekujemo da se isto dogodi i sa redizajniranim hečbekom.

audi rs3 mr racing sa 535 KS 4

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring
Prijavite se na Newsletter Auto magazina

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring