Audi RS6+ ABT sa 705 KS u ograničenoj seriji od 50 komada

Mnogo poštovalaca tjuniranih Audija RS6+ ostalo je "kratkih rukava" kada su u pitanju modeli iz ABT radionice. Zato će biti napravljeno još 50 komada ograničene serije

“Audi RS6” je definitivno najveći izazov za tjunere i limuzina koja se smatra jednom od najpoželjnijih među “standardnim” automobilima.

Na prvi pogled vozite porodični karavan a na drugi auto koji staje na crtu većini super-automobila današnjice. I to uz sav komfor koji pruža jedan karavan…

auto magazin srbija abt audi rs6+

Čuvena tjunerska kuća ABT je specijalizovana za prepravke ovakvih “audija” više puta smo pisali o brojnim varijantama a poslednji put tema je bio “audi RS6-R”, koji je proziveden u ograničenoj seriji od 50 komada i momentalno razgrabljen.

auto magazin srbija abt audi rs6+

ABT je ipak rešio da napravi drugačiju, takođe ograničenu seriju ultra-brzog karavana. Doduše, nema 730 “konja” kao u “RS6-R” verziji, već “samo” 705.

auto magazin srbija abt audi rs6+

U pitanju je model zvaničnog naziva “ABT RS6+” koji će takođe biti napravljen u samo 50 primeraka. Baziran je na “standardnom” “audiju RS6 C7” koji je sa svojih 605 “konja” zapravo najsnažnija fabrička Audijeva verzija ovog modela.

auto magazin srbija abt audi rs6+

ABT je poznat ne samo po povećanju snage već i po suptilnim izmenama na karoseriji u vidu brojnih detalja i spojlera od ugljenih vlakana. Postavljeni su specijalni točkovi prečnika 22 inča, a ugrađen je i poseban izduvni sistem od nerđajućeg čelika.

auto magazin srbija abt audi rs6+

Unutrašnjost je takođe doterana, sa brojnim izmenama u odnosu na fabričku verziju. Luksuzna koža je namenski napravljena za ovaj auto. ABT logo i “RS6+” oznaka se nalaze na istaknutim mestima, a mnogi detalji su napravljeni od ugljenih vlakana, baš kao i na karoseriji.

auto magazin srbija abt audi rs6+

Poseban šmek ostavlja projektor ugrađen u vrata koji na tlo projektuje oznaku “RS6+”.

Sajam u Ženevi će biti jedinstvena prilika da se, ako ništa drugo, bar posedi malo u jednom ovakvom “audiju”, a mi ćemo se svakako truditi da tu priliku ne propustimo.

auto magazin srbija abt audi rs6+

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring