Auto magazin na evropskoj premijeri Toyote Avensis u Švajcarskoj

Novinari Auto magazina trenutno se nalaze u Švajcarskoj na evropskoj premijeri redizajnirane "tojote avensis". Nakon šest godina proizvodnje na red je došla i druga restilizacija.

Novinari Auto magazina trenutno se nalaze u Švajcarskoj na evropskoj premijeri redizajnirane “tojote avensis”. Nakon šest godina proizvodnje na red je došla i druga restilizacija.

auto magazin toyota avensis 2016

Izmene na Tojotinoj limuzini su brojne a na alspkim putevima najveći utisak na nasu ostavili novi motori. U “avensis” će se ugrađivati dva nova dizelaša. Prvi je zapremine 1,6 litara sa 82 kW (116 KS) a drugi je potpuno novi 2,0 koji raspolaže sa 105 kW (143 KS).

auto magazin toyota avensis 2016

Tojotini dizelaši su i do sada mogli da se pohvale da su među najekonomičnijim motorima na tržištu a sada su ti podaci još bolji.

Benzince predstavljaju tri motora, svi sa Euro 6 normama o emisiji izduvnih gasova, kao i dizelaši. Najslabiji 1,6 od 97 kW (132 KS) već poznajemo iz “aurisa”. Osim njega, u ponudi će biti 1,8 sa 108 kW (147 KS) i 2,0 sa 112 kW (152 KS).

auto magazin toyota avensis 2016

Redizajnirani “avensis” može da se pohvali ne samo novim motorima, već i potpuno izmenjenim mehaničkim komponentama koje direktno utiču na vozne karakteristike i ponašanje automobila na putu.

Auto je dobio drugačije ogibljenje sa novim amortizerima, kao i mnogo novih detalja u unutrašnjosti. Pre svega, poboljšani su materijali, koji su sada još prijatniji na dodir.

auto magazin toyota avensis 2016

Mnogo više detalja i utisaka iz prve ruke sa vožnje novog “avensisa” moći ćete da pročitate u julskom izdanju Auto magazina.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring