EKSKLUZIVNO: „Auto magazin“ na svetskoj premijeri Citroena e-C3 u Parizu

U Parizu je zvanično predstavljen novi električni Citroen C3 sa pogonom na beteriju, pre svega značajan kao debi električne verzije koja bi trebalo da bude dostupna širem broju kupaca

Novinari vodećih evropski automobilskih medija u Evropi sredinom oktobra prisustvovali su u Parizu zvaničnom lansiranju nove, električne Citroenove generacije modela sa oznakom C3, koji važi za najznačajniji automobil u gami francuskog proizvođača. Datum će biti zapamćen po lansiranju potpuno električne verziji e-C3, jer će ona, prema najavama fabrike, postati prvi električni automobil čija će cena biti prihvatljiva kupcima, što bi trebalo da donese i značajne tržišne rezultate.

Kapacitet baterije ovog automobila je 44 kilovata, što obezbeđuje domet od 320 kilometara vožnje, uz punjenje u rasponu sa 20 na 80 odsto kapaciteta za 26 minuta na DC punjaču od 100 kW. Ova verzija na tržišta Evrope stiže početkom naredne godine, a kod nas bi se mogla očekivati sredinom 2024. Saopšteno je da će maloprodajna cena biti 23.300 evra. Kako saznajemo, uvoznik Citroenovih vozila za Srbiju, beogradska kompanija Avtonova KAB već preduzima neophodne korake ka  komercijalizaciji i početku prodaje kod nas.

Zanimljivo je da će početkom 2025. godine biti ponuđena i verzija sa slabijom baterijom, koja će  imati domet od oko 200 kilometara, ali i nižu cenu koja bi trebalo da bude 19.990 evra. Osim potpuno električne, u ponudi će biti i dalje verzije sa benzinskim motorom.

Ekipa „Auto magazin“ se vratila iz glavnog grada Francuske gde je prisustvovala ovom značajnom događaju i razgovarala sa stručnjacima Citroena koji su radili na konstruisanju, razvoju i dizajnu novog modela. Kompletan izveštaj sa te promocije, kao i opširan pregled svih detalja i informacija o Citroenu e-C3 pripremamo za naredni broj „Auto magazina“.

Testirali smo Citroen C3. Kompletan test pronađite na stranici Testovi:

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring