Auto magazin

Auto magazin na svetskoj premijeri Opel Astre

Auto magazin na svetskoj premijeri Opel Astre
24.09.2015.
Ekskluzivno iz Bratislave

Predstavnici Auto magazina nalaze se trenutno u Bratislavi gde prisustvuju svetskoj prezentaciji nove generacije "opel astre"

Opel podiže tenziju oko nove generacije “astre” već nekoliko meseci. Prvo su prikazali fotografije automobila, a zatim nam jedan po jedan, detaljno prikazuju nove sisteme i pojedinosti.

Naš reporter se nalazi u Slovačkoj gde ima prilike da se detaljno upozna sa novim automobilom i sazna kako se ponašaju novi motori, LED farovi, odlična aerodinamika, infotjenment sistem i anatomska sedišta.

Auto magazin opel astra promocija

Prvo što je nama palo na pamet prilikom susreta sa “astrom” su konzervativnost i elegancija. “Astra” je ostala prepoznatljiva, tako da odmah postaje jasno o kom automobilu se radi, bez potrebe da napravite krug oko auta i pročitate naziv modela.

Zadnji kraj je za nas posebno iznenađenje kao kombinacija futurističkog, a opet tradicionalnog dizajna. Kod “opela” zasečena svetla definitivno imaju opravdanje, s obzirom da takav oblik asocira na Opelovu munju, zaštitni znak marke.

Nova “astra” je jedan od najaerodinamičnijih modela u svojoj klasi sa otporom vazduha od 0,285. Još jedna od prednosti nove “astre” leži u činjenici da je kompaktnija od prethodnog modela. Oko dva i po centimetra je niža i pola centimetara uža.

Auto magazin opel astra promocija

Nova generacija “opela” će imati IntelliLux LED Matrix tehnologiju farova. To znači da će svaki far imati po osam nezavisnih LED elemenata. Svaki od njih će automatski podešavati dužinu snopa svetla, kao i pravac prostiranja u skladu sa situacijom na putu.

Još jedna novina su anatomska sedišta izrađenim u skladu sa Kampanjom za zdravija leđa (AGR). Ergonomska sedišta obezbeđuju uzoran komfor, posebno tokom dugih putovanja. Pored toga što mogu da se podešavaju na 18 načina, uključujući i podešavanje bočne potpore, ova sedišta su opciono dostupna sa dodatnim funkcijama poput masaže i mogućnosti memorisanja pozicije, uz sistem ventilacije, što je jedinstvena kombinacija u C segmentu.

Osim atraktivnog dizajna i najnovije tehnologije u pogledu mehanike, Opel je ponosan na novu “astru” i u pogledu multimedije koja je prilagođena modernom vremenu i potrebama vlasnika. Možda najvažnije u svemu je to što je “astra” prvi “opel” koji je opremljen “on star” (OnStar) sistemom. On omogućava vlasniku brojne opcije uključujući dijagnostiku automobila na daljinu, kao i asistenciju u slučaju nezgode.

Detaljnu analizu nove “opel astre” moćićete da pročitate u narednom, oktobarskom broju Auto magazina.

Auto magazin opel astra promocija

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Promocije

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Da li ima ko da zna da mi napravi elektronski karburator za golfa2 [...]

Dali imate i polovne automobile. Opel corsa 3 vrata sa automatskim menjacem. Koja je cena [...]

Kaže se čuvene firma za autopresvlake a niko nije čuo za njih. O presvlakama i [...]

Da li toyota ima neki jeftiniji model N1, na primer yaris ili tako nešto, može [...]

Displej, tj digitalni kokpit ne odaje utisak premiuma, vec naprotiv, deluje jeftino, crna amorfna plasticna [...]

Lep auto.. Kupicu ga [...]

Preuzmite Auto magazin za android

Weather Data Source: das wetter heute in Belgrad