BMW i Porsche razvili aplikacije za Apple Watch

Povezivanje automobila sa mobilnim telefonima odavno nije nikakva novost a od sada će se mnoge informacije o vašem vozilu prenositi i na satu koji nosite.

Konkretno, BMW i Porše razvili su aplikacije za Epl sat. Kod BMW-a ova aplikacija omogućava da daljinski pratite status baterije na modelima “i3” i “i8”, sam proces punjenja, maksimalan domet sa postojećim punjenjem kao i da li ste zaključali vrata.

auto magazin BMW & Porsche apps for Apple Watch

Ova aplikacija takođe pruža informacije korisniku o tome da je baterija automobila potpuno napunjena a omogućen je i pristup klima-uređaju, tako da daljinski možete aktivirati hlađenje ili grejanje pre nego što sednete u auto.

auto magazin BMW & Porsche apps for Apple Watch

Ako ste se parkirali na nekom masovnom parkingu, aplikacija omogućava vlasniku da lakše pronađe svoj auto, što je čest slučaj prilikom posete koncertima ili ako ste se parkirali u nekom nepoznatom gradu.

auto magazin BMW & Porsche apps for Apple Watch

Slična je situacija i kod Poršea. Aplikacija omogućava vlasnicima da provere da li je auto zaključan, kao i da li su zatvoreni svi prozori, uključujući i otvor na krovu. Takođe, pomaže u pronalaženju vozila na velikim parkinzima. Preko Epl sata možete čak aktivirati svetla ili sirenu kako bi ste lakše pronašli auto.

auto magazin BMW & Porsche apps for Apple Watch

Plag-in hibridne verzije, slično kao kod BMW-a, omogućavaju daljinsko aktiviranje “klime” i kontrolu statusa baterije u smislu preostalog vremena punjenja i dometa sa trenutnom napunjenošću.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring