Auto magazin

BMW iX: San pretvoren u stvarnost

BMW iX: San pretvoren u stvarnost
02.12.2020.

Nova stvarnost za BMW predstavljena je u vidu #NEXTGen 2020 koncepta, koji uključuje i isključivo električni SUV iX. Objedinio je najnovija rešenja iz oblasti elektrifikacije, povezivosti i autonomne vožnje

Dizajniran iznutra ka spolja, BMW iX je na prvom mestu zamišljen kao SUV koji će pružiti maksimalan komfor za putnike. Za sada je najnaprednije vozilo bavarskog proizvođača.

Auto magazin Srbija BMW iXNa primer, u jedinici vremena obrađuje i do 20 puta više podataka sa senzora u odnosu na prethodnu generaciju BWM modela, a duplo više u odnosu na najnovije „bavarce“. Naravno, povezan je na 5G mrežu.

Auto magazin Srbija BMW iXPo dimenzijama je sličan BMW-u X5 i X6. Praktično da nema detalja koji nije neobičan i koji se ne razlikuje u odnosu na konvencionalne automobile.

Auto magazin Srbija BMW iXDizajneri su imali minimalistički pristup, sa modnim detaljima poput kristalnog selektora multimedije i potenciometra za pojačavanje na središnjoj konzoli, ali i na komandama za podešavanje sedišta koje su smeštene u vratima.

Auto magazin Srbija BMW iXDrvo eukaliptusa je prisutno svuda gde je to bilo moguće, dok su ostale površine tapacirane prevrnutom kožom. Ništa manje nisu atraktivni šestougaoni volan i zakrivljeni displeji na komandnoj i instrument tabli.

Auto magazin Srbija BMW iXZa pogon su zadužena dva elektro-motora, sa ukupno 503 konjske snage, što je sasvim dovoljno da ubrzanje iz stanja mirovanja do „stotke“ bude kraće od pet sekundi.

Auto magazin Srbija BMW iXIstovremeno, potrošnja struje je prilično niska i u proseku je 21 kilovat-čas na 100 kilometara prema WLTP standardima.

Auto magazin Srbija BMW iXUkupna autonomija bi trebalo da bude preko 600 kilometara sa jednim punjenjem. BMW iX omogućava snagu punjenja do 200 kilovata.

Auto magazin Srbija BMW iXPod tim okolnostima, baterija se za manje od 40 minuta puni od 10 do 80 posto kapaciteta. Ukoliko za punjenje imate samo deset minuta, to će biti dovoljno da pređete više 120 kilometara.

Auto magazin Srbija BMW iXUkoliko je auto prikačen na zidni punjač u privatnoj garaži od jedanaest kilovata, od potpune ispražnjenosti do 100 posto kapaciteta biće dovoljno manje od jedanaest sati.

Auto magazin Srbija BMW iXPočetak proizvodnje BMW-a iX planiran je za drugu polovinu 2021. godine. Stizaće iz fabrike u Dingolfingu u Nemačkoj.

Auto magazin Srbija BMW iX

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Pozdrav imam Nissan qashqai 1.6 diesel automatik 2017 god prešao 88000 kilometara koje ulje da [...]

Nekim vozačima ovakvi sistemi su itekako potrbni. Uspalvaju se u vožnji, pričaju, gube koncentraciju. Za [...]

Neka od ovih vozila, pre svega Mercedes i Golf kod nas se ne smatraju old [...]

oseća se povećano interesovanje za kamionetima. Nekima je potreban onaj prostor za teret, ko ide [...]

Danas nema auta bez klime, ne može da se rentira, ni da se proda, retki [...]

Nisam ljubitelj SUV modela. Stelvio je bio prvi SUV koji sam poželeo da imam, a [...]

Preuzmite Auto magazin za android