Auto magazin

Bosch grupa uvećala prodaju

Bosch grupa uvećala prodaju
30.01.2015.

Prema preliminarnim podacima, dobit Boš grupe pre kamata i poreza (EBIT) dostiže skoro tri milijarde evra, a sa EBIT maržom otprilike 6,1 procenata. Ovo je za otprilike jedan postotni poen bolje vrednosti za 2013. godinu, prilagođeno za jednokratne i vanredne efekte.

“Uprkos teškim ekonomskim uslovima, uspeli smo da ispunimo svoje poslovne ciljeve za 2014. godinu,” rekao je dr Folkmar Dener, predsednik upravnog odbora kompanije Robert Boš.
“Naša strategija inovacija se isplatila. Naš poslovni uspeh u protekloj godini je dokaz za to. U 2014. godini smo dodatno unapredili naš položaj na tržištu i konkurentnost u mnogim oblastima.”

auto magazin bosch

Dodatno, akvizicija kompanije BSH Haugerete i planirana kompletna akvizicija kompanije ZF Lenksistemi će omogućiti kompaniji Boš da ojača svoju poziciju u dve rastuće oblasti, inteligentni domovi i automatska vožnja.

Širom sveta je ukupan broj zaposlenih Boš grupe dostigao broj od 290.000 saradnika na dan 31. decembra 2014. godine. To je skoro 9.100 više ljudi nego u prethodnoj godini.

Prema preliminarnim podacima, poslovni sektor Mobilne tehnologije je porastao više nego dvostruko brže od automobilnog tržišta sa sveobuhvatnim portfoliom komponenti, sistema i usluga.

auto magazin bosch

U godinama koje dolaze, Boš grupa ima za cilj da iskoristi poslovne mogućnosti koje će se predstaviti kroz razvoj u oblastima povezivanja, automatizacije, elektrifikacije i energetske efikasnosti, kao i kroz sve veću važnost tržišta u nastajanju.

“Sebe vidimo kao dobavljača mobilnih tehnologija budućnosti, koja će biti automatizovana, povezana i elektrificirana. To uključuje komponente, sisteme i softverska rešenja, kao i usluge. U kombinaciji sa kompetentnošću naših integrisanih sistema, to znači da smo bolje pozicionirani od bilo koje druge kompanije u pogledu razvoja inovativnih mobilnih tehnologija za naše klijente”, rekao je Dener.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Poštovani imam problem sa blokiranjem prednjeg točka na mecedesu b klase .pritisak kočenja tog točka [...]

Svi više vole klasične benzinske motore. Države moraju da pseognu za veoma restriktivnim merama ako [...]

Ako se pogleda statistika koliko vozila se zapalilo, i to samo od sebe, Tesla bi [...]

Hteo bi da radim torziju na peugeot 206 xs, interesuje me cena i dal [...]

Interesuje me jaris hibrid 1.5 litar motor koliko ce kostati dobija li se sunvencija I [...]

Prelepi, kao i do sada! [...]

Preuzmite Auto magazin za android

Weather Data Source: das wetter heute in Belgrad