Bosch grupa uvećala prodaju

Prema preliminarnim podacima, Boš grupa je povećala prodaju za 6,2 procenata u 2014. godini, na 48,9 milijardi evra. Nakon usklađivanja sa efektima deviznog kursa, prodaja je porasla za 7,2 procenata. Na rezultate prodaje su negativno uticali efekti deviznog kursa u iznosu od skoro 500 miliona evra. Dobavljač tehnologije i usluga je takođe poboljšao svoju položaj u pogledu profita u 2014. godini

Prema preliminarnim podacima, dobit Boš grupe pre kamata i poreza (EBIT) dostiže skoro tri milijarde evra, a sa EBIT maržom otprilike 6,1 procenata. Ovo je za otprilike jedan postotni poen bolje vrednosti za 2013. godinu, prilagođeno za jednokratne i vanredne efekte.

“Uprkos teškim ekonomskim uslovima, uspeli smo da ispunimo svoje poslovne ciljeve za 2014. godinu,” rekao je dr Folkmar Dener, predsednik upravnog odbora kompanije Robert Boš.
“Naša strategija inovacija se isplatila. Naš poslovni uspeh u protekloj godini je dokaz za to. U 2014. godini smo dodatno unapredili naš položaj na tržištu i konkurentnost u mnogim oblastima.”

auto magazin bosch

Dodatno, akvizicija kompanije BSH Haugerete i planirana kompletna akvizicija kompanije ZF Lenksistemi će omogućiti kompaniji Boš da ojača svoju poziciju u dve rastuće oblasti, inteligentni domovi i automatska vožnja.

Širom sveta je ukupan broj zaposlenih Boš grupe dostigao broj od 290.000 saradnika na dan 31. decembra 2014. godine. To je skoro 9.100 više ljudi nego u prethodnoj godini.

Prema preliminarnim podacima, poslovni sektor Mobilne tehnologije je porastao više nego dvostruko brže od automobilnog tržišta sa sveobuhvatnim portfoliom komponenti, sistema i usluga.

auto magazin bosch

U godinama koje dolaze, Boš grupa ima za cilj da iskoristi poslovne mogućnosti koje će se predstaviti kroz razvoj u oblastima povezivanja, automatizacije, elektrifikacije i energetske efikasnosti, kao i kroz sve veću važnost tržišta u nastajanju.

“Sebe vidimo kao dobavljača mobilnih tehnologija budućnosti, koja će biti automatizovana, povezana i elektrificirana. To uključuje komponente, sisteme i softverska rešenja, kao i usluge. U kombinaciji sa kompetentnošću naših integrisanih sistema, to znači da smo bolje pozicionirani od bilo koje druge kompanije u pogledu razvoja inovativnih mobilnih tehnologija za naše klijente”, rekao je Dener.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring