Auto magazin

Bosch grupa uvećala prodaju

Bosch grupa uvećala prodaju
30.01.2015.

Prema preliminarnim podacima, dobit Boš grupe pre kamata i poreza (EBIT) dostiže skoro tri milijarde evra, a sa EBIT maržom otprilike 6,1 procenata. Ovo je za otprilike jedan postotni poen bolje vrednosti za 2013. godinu, prilagođeno za jednokratne i vanredne efekte.

“Uprkos teškim ekonomskim uslovima, uspeli smo da ispunimo svoje poslovne ciljeve za 2014. godinu,” rekao je dr Folkmar Dener, predsednik upravnog odbora kompanije Robert Boš.
“Naša strategija inovacija se isplatila. Naš poslovni uspeh u protekloj godini je dokaz za to. U 2014. godini smo dodatno unapredili naš položaj na tržištu i konkurentnost u mnogim oblastima.”

auto magazin bosch

Dodatno, akvizicija kompanije BSH Haugerete i planirana kompletna akvizicija kompanije ZF Lenksistemi će omogućiti kompaniji Boš da ojača svoju poziciju u dve rastuće oblasti, inteligentni domovi i automatska vožnja.

Širom sveta je ukupan broj zaposlenih Boš grupe dostigao broj od 290.000 saradnika na dan 31. decembra 2014. godine. To je skoro 9.100 više ljudi nego u prethodnoj godini.

Prema preliminarnim podacima, poslovni sektor Mobilne tehnologije je porastao više nego dvostruko brže od automobilnog tržišta sa sveobuhvatnim portfoliom komponenti, sistema i usluga.

auto magazin bosch

U godinama koje dolaze, Boš grupa ima za cilj da iskoristi poslovne mogućnosti koje će se predstaviti kroz razvoj u oblastima povezivanja, automatizacije, elektrifikacije i energetske efikasnosti, kao i kroz sve veću važnost tržišta u nastajanju.

“Sebe vidimo kao dobavljača mobilnih tehnologija budućnosti, koja će biti automatizovana, povezana i elektrificirana. To uključuje komponente, sisteme i softverska rešenja, kao i usluge. U kombinaciji sa kompetentnošću naših integrisanih sistema, to znači da smo bolje pozicionirani od bilo koje druge kompanije u pogledu razvoja inovativnih mobilnih tehnologija za naše klijente”, rekao je Dener.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

O Miodragu mogu samo da kažem da je genije kada su u pitanju uređaji na [...]

Škoda ima puno zanimljivih i korisnik rešenja. Sjajno izgleda onaj poklopac za vetrobansku tečnost. Jedino [...]

Skoro niko leti ne iznajmljuje vozilo ukoliko nema klimu. Važi i za mala i za [...]

Imam Alfa romeo 166 2.4 restajling pali mi se lapica motora , a u vožnji [...]

U pravu ste. Hvala što nas pažjivo pratite i hvala na ukazanoj grešci! Veliki pozdrav od [...]

"Na primer, osnovna verzija ima mogućnost punjenja samo na AC punjaču, ali ne i na [...]

Preuzmite Auto magazin za android