Auto magazin

Bosch grupa uvećala prodaju

Bosch grupa uvećala prodaju
30.01.2015.
Globalni uspeh zahvaljujući inovacijama

Prema preliminarnim podacima, Boš grupa je povećala prodaju za 6,2 procenata u 2014. godini, na 48,9 milijardi evra. Nakon usklađivanja sa efektima deviznog kursa, prodaja je porasla za 7,2 procenata. Na rezultate prodaje su negativno uticali efekti deviznog kursa u iznosu od skoro 500 miliona evra. Dobavljač tehnologije i usluga je takođe poboljšao svoju položaj u pogledu profita u 2014. godini

Prema preliminarnim podacima, dobit Boš grupe pre kamata i poreza (EBIT) dostiže skoro tri milijarde evra, a sa EBIT maržom otprilike 6,1 procenata. Ovo je za otprilike jedan postotni poen bolje vrednosti za 2013. godinu, prilagođeno za jednokratne i vanredne efekte.

“Uprkos teškim ekonomskim uslovima, uspeli smo da ispunimo svoje poslovne ciljeve za 2014. godinu,” rekao je dr Folkmar Dener, predsednik upravnog odbora kompanije Robert Boš.
“Naša strategija inovacija se isplatila. Naš poslovni uspeh u protekloj godini je dokaz za to. U 2014. godini smo dodatno unapredili naš položaj na tržištu i konkurentnost u mnogim oblastima.”

auto magazin bosch

Dodatno, akvizicija kompanije BSH Haugerete i planirana kompletna akvizicija kompanije ZF Lenksistemi će omogućiti kompaniji Boš da ojača svoju poziciju u dve rastuće oblasti, inteligentni domovi i automatska vožnja.

Širom sveta je ukupan broj zaposlenih Boš grupe dostigao broj od 290.000 saradnika na dan 31. decembra 2014. godine. To je skoro 9.100 više ljudi nego u prethodnoj godini.

Prema preliminarnim podacima, poslovni sektor Mobilne tehnologije je porastao više nego dvostruko brže od automobilnog tržišta sa sveobuhvatnim portfoliom komponenti, sistema i usluga.

auto magazin bosch

U godinama koje dolaze, Boš grupa ima za cilj da iskoristi poslovne mogućnosti koje će se predstaviti kroz razvoj u oblastima povezivanja, automatizacije, elektrifikacije i energetske efikasnosti, kao i kroz sve veću važnost tržišta u nastajanju.

“Sebe vidimo kao dobavljača mobilnih tehnologija budućnosti, koja će biti automatizovana, povezana i elektrificirana. To uključuje komponente, sisteme i softverska rešenja, kao i usluge. U kombinaciji sa kompetentnošću naših integrisanih sistema, to znači da smo bolje pozicionirani od bilo koje druge kompanije u pogledu razvoja inovativnih mobilnih tehnologija za naše klijente”, rekao je Dener.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

vaši Komentari

Odličan auto, odličan. Za te pare teško da se u toj klasi može naći bolji. [...]

Veoma dobar rezultat, jedan od pet nije uote malo. Još kada bi vlade u EU [...]

Super je auto, samo malo moze da predje [...]

Čuveni italijanski dizajn iz prošlog veka kockastih vozila. Iako naspram današnjih dizajna deluju staro i [...]

Ovo je jedno od onih vozila koja osim vrhunskih performasi sa lakoćom nosi svoj šarm, [...]

Bolji je Opel Grandland 2.0 d 2019 g. [...]