Bugatti Chiron će do 100 km/h stizati za 2 sekunde!

Kolege iz britanskog magazina CAR došle su do informacije da će naslednik čuvenog Bugatijevog "vejrona" imati ubrzanje od 0 do 100 km/h za dve sekunde!

Kolege iz britanskog magazina CAR došle su do informacije da će naslednik čuvenog Bugatijevog “vejrona” imati ubrzanje od 0 do 100 km/h za dve sekunde!

Imaće naziv “chiron” i pokretaće ga W16 motor zapremine 8,0 litara, mada je u razmatranju bila i verzija sa 14 cilindara.

Snaga bi trebalo da bude preko 1.500 “konja” sa kojom bi trebalo da postidi i neke bolide formule 1. Maksimalni obrtni moment od 1.500 Nm bi trebalo da ostane isti kao što je bio na “vejronu super sport”. Inače, ova dva modela neće imati mnogo toga zajedničkog, s obzirom da će 92 odsto delova biti ili modifikovano ili potpuno novo.

Zadatak konstruktora je da auto bude još upotrebljiviji za svakodnevnu upotrebu a jedan od detalja će biti i deaktivacija nepotrebnih cilindara za brzine pri kojima nije potrebna velika snaga.

Kao što smo već rekli, do stotke bi trebalo da mu bude potrebno svega dve sekunde, a maksimalna brzina će se kretati oko 463 km/h. Cilj je i da se postigne prosečna potrošnja od oko 20 l/100 km.

“Bugatti chiron” je trebalo da se pojavi krajem ove godine, mada je prvi čovek Folksvagena, Ferdinand Pih, izjavio da ima još dosta toga da se uradi na ovom modelu tako da ga ne treba očekivati pre 2016.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring