Auto magazin

Čarls Leklerk slupao istorijski bolid Nikija Laude

Čarls Leklerk slupao istorijski bolid Nikija Laude
17.05.2022.

Čarls Leklerk, vozač Formule 1, navodno je proklet na svojoj stazi, a ovog vikenda je imao još jedan nesrećni incident. Na istorijskoj Velikoj nagradi Monaka 2022, dok je bio u paradnom krugu, izgubio je zadnji deo Ferarija 312B3 iz 1972. i udario se u barijeru u La Rascasse.

Iako je tehnički izvodio paradni krug tokom događaja, vozio je automobil razumnim tempom na uskom uličnom krugu. Ulazeći u krivinu, počeo je da usporava pre nego što je zadnji deo automobila iznenada popustio prijanjanje uz podlogu, izvrteo se i zadnjim delom udario u barijeru.

Na sreću, čini se da u nesreći nije povređen Leklerk, koji je trenutno lider u bodovima u šampionatu vozača Formule 1. Na snimku koje je objavio kanal Goodvood Road & Racing YouTube, komentatori su spomenuli da je ugao bio prekriven uljem i uljnim upijačem iz prethodnih nesreća.

Leklerk se, u međuvremenu, oglasio na Tviteru u nedelju i okrivio kočnice. Zaista, na snimku, odmah nakon udesa, izgleda da pokazuje da mu je papučica kočnice otpala. Malo dalje niz put, dok razgovara sa Džeki Iksom koja je vozila drugi starinski Ferrari F1 automobil iza njega, Leklerk se može čuti kako objašnjava šta se dogodilo u nesreći.

„Ne, ali sam izgubio kočnice. Izgubio sam kočnice! Kočio sam i u početku je pedala bila tvrda, a onda je pala na pod”, rekao je Leklerk na francuskom. „Imao sam sreće da se to dogodilo tamo, jer da se to dogodilo negde drugde, ne bi bilo dobro.

Obim štete na vozilu je nejasan, iako je Leklerk uspeo da ga ponovo pokrene.

Leklerk možda nije jedini sa prokletstvom Monaka, pošto je drugi Ferari 312B3 prošle godine na ovom događaju slupao bivši vozač F1 Žan Alezi. I Ferari i Leklerk se nadaju da će “prokletstvo” postati prošlost 29. maja, kada će moderni automobili Formule 1 izaći na čuvenu uličnu stazu za Veliku nagradu Monaka.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Aktuelno Najnovije

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

O Miodragu mogu samo da kažem da je genije kada su u pitanju uređaji na [...]

Škoda ima puno zanimljivih i korisnik rešenja. Sjajno izgleda onaj poklopac za vetrobansku tečnost. Jedino [...]

Skoro niko leti ne iznajmljuje vozilo ukoliko nema klimu. Važi i za mala i za [...]

Imam Alfa romeo 166 2.4 restajling pali mi se lapica motora , a u vožnji [...]

U pravu ste. Hvala što nas pažjivo pratite i hvala na ukazanoj grešci! Veliki pozdrav od [...]

"Na primer, osnovna verzija ima mogućnost punjenja samo na AC punjaču, ali ne i na [...]

Preuzmite Auto magazin za android