Christian von Koenigsegg kupio Mazdu MX-5 koju je nekada vozio

Možda nije lako poverovati, ali Christian von Koenigsegg, vlasnik kompanije koja proizvodi najbrže automobile na svetu, ne poseduje u svom vlasništvu ni jedan primerak hiper-automobila koji pravi.

Za vožnju po gradu koristi Teslu Model S P85, dok njegova supruga vozi Volvo XC90 i Porsche 911 Targa.

Međutim, odnedavno, u njihovoj garaži našao se još jedan automobil, ni približno snažan kao navedeni modeli.

Pre nekoliko meseci, Christian von Koenigsegg kupio je Mazdu MX-5 iz 1992. i to primerak koji je nekada bio u njegovom vlasništvu.

Koenigsegg je za magazin Road and Track izjavio da je njegov zaposleni na jednom auto skupu video Mijatu, čiji je vlasnik tvrdio da je taj konkretni MX-5 bio u vlasništvu samog Koenigsegga.

Ispostavilo se da je to stvarno tako, pa je osnivač i vlasnik sada već čuvenog brenda odlučio da otkupi svoj nekadašnji automobil, za koji ga vežu lepe uspomene.

Kaže da ga je malkice preplatio ali da mu nije žao jer Mazda MX-5 predstavlja više nego zanimljiv auto za vožnju uprkos tome što ni približno nema snagu kakvu imaju automobili koje vozi i pravi. U vožnji je baš onakav kakvog ga se seća.

Na kraju, čovek koji pravi automobile sa preko hiljadu konja, kaže da je Mijata pravi primer kako dobru zabavu za volanom može da pruži i auto koji praktično nema snagu. Mazda je u sjajnom stanju Koenigsegg kaže da jedva čeka lepo vreme da uživa u vožnji bez krova.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring