Auto magazin

Ovo je nova Ford Kuga

Ovo je nova Ford Kuga
02.04.2019.

Ford je večeras predstavio potpuno novu generaciju SUV modela Kuga.

Nova Kuga je konstruisana na C2 mehaničkoj platformi koju deli sa novim Fordom Focus. U odnosu na njega je veća, sa dužim međuosovinskim rastojanjem. Nova arhitektura je doprinela i smanjenju mase od 90 kilograma u odnosu na odlazeći model.

auto-magazin-srbija-2019-ford-kuga

Međutim, ono što je najzanimljivije jesu motori. Naime, Ford je ovom SUV modelu namenio čak tri varijante hibridnog pogona, kao i dva dizelaša i dva benzinca.

Šta je to tako specifično kod hibrida? Prvi je Plug-in hibrid sa benzincem zapremine 2,5 litre, kod koga je baterija većeg kapaciteta (14,4 kWh).

auto-magazin-srbija-2019-ford-kuga

Dovoljna je da omogući autonomiju od oko 50 kilometara samo na struju. Kada se ona potroši, auto se ponaša kao klasičan hibrid. Ukupna snaga sistema je 225 KS. Sve u svemu, vrlo slično kao na Toyoti RAV4.

auto-magazin-srbija-2019-ford-kuga

Druga hibridna opcija je zapravo klasičan hibrid, odnosno slično kao i sve malopre navedeno, samo sa manjom baterijom, koja se standardno dopunjava u vožnji. Ova varijanta će se pojaviti 2020. godine. Biće dostupna sa prednjim ali i sa pogonom na sva četiri točka.

auto-magazin-srbija-2019-ford-kuga

Na kraju, treća varijanta hibrida je zapravo laki hibrid. Pod haubom je 2,0 dizelaš sa 150 konja koji dobija pomoć od alternatora veće snage, čija je uloga da pomaže u ubrzanju ali i da dopunjava litijumske baterije manjeg kapaciteta. Hibridni sistem radi pod naponom od 48 volti u ovoj varijanti.

auto-magazin-srbija-2019-ford-kuga

Što se tiče standardnih SUS motora, ugrađivaće se dobro poznati 1,5 turbo-benzinac sa 120 i 150 konja. Dizelaši su zapremine 1,5 i 2,0 litre sa 120 i 190 konskih snaga. Osim šestostepenog manuelnog, ugrađivaće se i osmostepeni automatik. Naravno, biće dostupne obe verzije pogona, na prednjim i na sva četiri točka.

auto-magazin-srbija-2019-ford-kuga

Inače, Ford Kuga treće generacije ima za 20 milimetara duže međuosovinsko rastojanje u odnosu na prethodnika, kao i širu karoseriju za 44 milimetra.

auto-magazin-srbija-2019-ford-kuga

Do sada je Kuga bila izuzetno prostrana, a sada je još komfornija, sa 20 mm više prostora za ramena putnika na zadnjim sedištima i 36 mm više mesta za kolena.

auto-magazin-srbija-2019-ford-kuga

Novina je i uvođenje kliznog zadnjeg sedišta i to parcijalno, tako da po potrebi može da se poveća zapremina prtljažnika…

auto-magazin-srbija-2019-ford-kugaauto-magazin-srbija-2019-ford-kugaauto-magazin-srbija-2019-ford-kugaauto-magazin-srbija-2019-ford-kugaauto-magazin-srbija-2019-ford-kugaauto-magazin-srbija-2019-ford-kugaauto-magazin-srbija-2019-ford-kugaauto-magazin-srbija-2019-ford-kugaauto-magazin-srbija-2019-ford-kugaauto-magazin-srbija-2019-ford-kuga

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Svet

Slični tekstovi

2 komentara

  1. Milanovic Milena
    Milanovic Milena February 04, 17:36

    Zelim da kupim Ford kuga 2000kubika dizel Gde mogu da ga poruci i koje je vreme isporuke

    Reply to this comment

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Frapantno je koliko vozača ne zna paralelno parkiranje. I to u beogradu gde bez takvog [...]

Moćan, obrazovan čovek, moćna kompanija. RIP. [...]

Da li stvarno ima potrebe od ovog rešenja? Deluje pmalo distopično. Kako će raditi kod [...]

Ovo mi je nekako dizajnerski promasaj. Auto izgleda jeftino zbog svih ovih dodataka [...]

Ovo su veoma napredna rešenja i oduzimaju dah. Ali treba malo paziti i na bezbednost [...]

Preuzmite Auto magazin za android

Weather Data Source: das wetter heute in Belgrad