Toyota Yaris 1,5 Limited Edition na testu Auto magazina

Toyota ove godine slavi 20. rođendan jednog od najpopularnijih modela u gami – Yarisa. Za Yaris je pripremljena specijalna, ograničena serija u posebnoj boji. Metalik zlatna sa metalik sivom krovom je svojevrstan omaž prvoj generaciji, koju smo najčešće viđali baš u ovoj boji.

Osim boje, svuda su oznake “Y20” kojima se obeležava 20. rođendan, počevši od zadnjeg stuba pa sve do komandne table i sedišta.

Unutrašnjost je u crnoj boji a ono što se nama najviše dopalo je kvalitet završne obrade, dosta mekih materijala i iznad svega – 1,5 atmosferski benzinac.

Tokom poslednjeg redizajna stigao je kao zamena za dosadašnji 1,33. Može se reći da je ovo prava poslastica za sve petrolhede, jer je Yaris uz Mazdu 2 jedini pripadnik B segmenta sa ovakvom mašinom.

Ima četiri cilindra i 111 konjskih snaga. Možda na papiru ne deluje mnogo, ali u praksi je izuzetno zanimljiv za vožnju. Zahvaljujući novoj tehnologiji omogućena je sjajna elastičnost i na niskim obrtajima, tako da nije potrebno “vrteti” ga da bi snažno povukao.

Više o ovoj ograničenoj ediciji Yarisa i svim detaljima vezanim za motor pročitajte u aktuelnom izdanju Auto magazina koje je uveliko na kioscima širom zemlje.

2 KOMENTARA

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring
Prijavite se na Newsletter Auto magazina

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring