Da li je ovo novi Fiat Punto?

Vreme je i bilo - uskoro stiže zamena za Fiat Punto. Ovo su prve fotografije prototipova, mada nismo sigurno da su namenjeni baš evropskom tržištu

Vreme leti a aktuelni “fijat grande punto” se proizvodi već više od deset godina. Sada nam stižu i prve fotografije prototipova, koji se uveliko testiraju u Americi.

Automobili su snimljeni na prikolici zajedno sa potpuno novim “ševrolet sparkom” za 2016. sa kojim “punto” ne bi trebalo da ima mnogo veze.

Doduše, sudeći po fotografijama, možemo da primetimo da je prednji prepust dosta dug, kao na “grande puntu”, dok zadnji kraj po svojim proporcijama veoma podseća na “punto 2”. Tu su i tradicionalna svetla smeštena u zadnji stub.

auto magazin fiat punto naslednik

Ono što nam se ne dopada je činjenica da je novi punto fabričke oznake “X6H” razvijen u Brazilu, tako da se očekuje da će deliti mehaničku platformu sa ondašnjim “palijom” i “unom”. Zbog svega toga se nadamo da ovaj auto, ipak, neće stići do Evrope.

Još uvek se ne zna da li će biti novih benzinaca posle dugo vremena, mada se očekuje novi 1,4 i 1,8 atmosferski motor, očigledno za tržište Južne Amerike.

Prema nezvaničnim informacijama, novi “punto” možemo da očekujemo već krajem ove ili početkom 2017. godine. Izgleda da će u potpunosti biti izbačena verzija sa troja vrata i da će se proizvoditi samo sa petora.

Do tada, kod Fijata očekujemo novitete u vidu hečbek i karavan verzije “tipa”.

auto magazin fiat punto naslednik

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring