Da li se vraća Opel Calibra?

Iako nije mnogo toga otkriveno prvim tizerima, izvesno je da će Opel predstaviti atraktivan sportski kupe koji bi trebalo da bude naslednik čuvene "opel kalibre"

Opel je objavio već dva tizera, odnosno najave za novi sportski kupe pod nazivom “GT”. U javnosti se, u međuvremenu, špekuliše ne samo oko izgleda novog modela, već i u vezi moguće serijske proizvodnje.

Ako se to desi, postavlja se pitanje da li bi on trebalo da bude neka vrsta naslednika čuvene “opel kalibre”, koja je bila vrlo popularna ne samo u Evropi, već i u Južnoj Americi (Chevrolet Calibra) i Australiji (Holden Calibra).

auto magazin srbija buick avista opel calibra opel gt

Novi kupe bi trebalo da premaši prodajne rezultate “kalibre”, koja je našla put do 239.118 kupaca širom sveta. Zahvaljujući izuzetno niskom koeficijentu otpora vazduha od 0,26 Cd za vreme kada se pojavila i atraktivnom dizajnu, predstavljala je pravi narodni super-auto.

S obzirom da dizajn prototipa “opel GT” još uvek pod velom tajne, možemo samo da nagađamo kako će izgledati. Među ljubiteljima automobila ponovo se istakao mađarski umetnik X-Tomi, koji je napravio render novog “opela” na bazi fotografije “bjuika avista koncept” (Buick Avista Concept).

auto magazin srbija buick avista opel calibra opel gt

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring