De Tomaso prodat Kinezima za samo milion evra

Čuveni italijanski proizvođač sportskih luksuznih automobila, De Tomaso, nakon neuspešne prodaje Švajcarcima prodat je kineskom konzorcijumu sa svega milion i pet hiljada evra.

Čuveni italijanski proizvođač sportskih luksuznih automobila, De Tomazo, nakon neuspešne prodaje Švajcarcima prodat je kineskom konzorcijumu sa svega milion i pet hiljada evra.

Pre oko šest nedelja pojavila se vest da De Tomazo kupuje švajcarska firma za dva miliona evra ali se ispostavilo da ugovor zapravo nije potpisan jer je kupac odbio da ispuni po svoj prilici zaostale finansijske obaveze kompanije.

auto magazin De Tomaso Deauville Concept

Iz tog razloga je De Tomazo prodat drugoplasiranoj firmi koja se prijavila na aukciji po ceni koju je tada ponudila – 1,05 miliona evra. U pitanju je kompanija pod nazivom Ideal Team Ventures Limited.

Advokat ove kompanije je izjavio da konzorcijum planira da proizvodi automobile u Kini sa oznakom De Tomazo. Vest o kupovini nije naišla na odobravanje u Italiji, s obzirom da je oko 900 zaposlenih kupljene kompanije u strahu da bi mogli ostati bez posla.

auto magazin De Tomaso Deauville Concept

Na fotografijama je prototip “de tomazo dovil koncept” (De Tomaso Deauville Concept), premijerno prikazan 1. marta 2011. godine u Ženevi.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring