Druga generacija Mercedesa GLC dobila kupe verziju

Proizvođači automobila nastavljaju da nude modele koji zadovoljavaju potražnju kupaca.

Najnoviji dodatak ovoj kategoriji je nova, druga generacija Mercedes-Benz GLC Coupe, koji ima stilizovaniji pristup istom receptu, dok svoju osnovu deli sa standardnim GLC SUV-om.

Mercedes GLC Coupe

Kao što se i očekivalo, prednji deo GLC Coupea veoma podseća na derivat SUV-a, dok mu nagnuta linija krova i potpuno redizajniran rep daju poseban izgled.

Novi dizajn se može pohvaliti impresivnom aerodinamičkom efikasnošću od 0,27 Cd, što je poboljšanje u odnosu na prethodnika koji je imao 0,30 Cd. U isto vreme, 4.763 mm dugo vozilo je 31 mm duže od modela koji zamenjuje.

Mercedes GLC Coupe

Dok novi model zadržava tipične proporcije kupe-SUV-a Mercedesa, izgleda čistije i prefinjenije u odnosu na svog prethodnika.

Ovo je uglavnom zbog tanjih LED zadnjih svetala koja su međusobno povezana crnom površinom, slično GLC-u i čitavoj EQ gami. U stvari, GLC Coupe sada izgleda kao SUV ekvivalent Mercedesa CLA.

Mercedes GLC Coupe

Mercedes je objavio samo fotografije GLC Coupea opremljenog AMG Line paketom, koji uključuje Panamericana masku, sportske branike i 19-inčne aluminijumske felne.

Poznata unutrašnjost ima digitalnu instrument tablu od 12,3 inča, head-up displej u boji i ekran osetljiv na dodir od 11,9 inča na nagnutoj centralnoj konzoli, usvajajući najnoviju verziju MBUX infotainment-a. Tu je i standardni Burmester 3D Surround sistem od 710 vati sa 15 zvučnika.

Mercedes GLC Coupe

Deo prostora za glavu pozadi je žrtvovan zbog kupe oblika, ali se čini da je ostatak unutrašnjosti prostran kao u standardnoj verziji, sa još većim panoramskim krovom (nešto je duži) koji baca više svetlosti u kabinu.

Prtljažnik od 545 litara je 45 litara veći od prethodne generacije, ali 75 litara manji nego u standardnom GLC-u. Takođe, kapacitet gepeka je u velikoj meri žrtvovan u plug-in hibridnim modelima koji imaju samo 390 litara zbog baterija.

Mercedes GLC Coupe

Ponuda motora uključuje četiri laka hibrida i tri plug-in hibridne opcije. Dvolitarski benzinac sa turbo punjenjem razvija 204 KS u osnovnom GLC 200, a snažniji GLC 300 raspolaže sa 258 KS.

Dvolitarski dizelaš razvija 197 KS) u GLC 200d, ili 269 KS u GLC 300d, pri čemu svi laki hibridi imaju tehnologiju na 48 volti.

Mercedes GLC Coupe

Što se tiče plag in hibrida, svi oni dolaze opremljeni jednim električnim motorom koji proizvodi 136 KS i baterijom od 31,2 kWh koja nudi 113-131 km autonomije.

GLC 300e ima kombinovanu snagu 313 KS, GLC 400e je podiže na 381 KS, a GLC 300de kombinuje dizel sa električnom energijom i ima ukupno 335 KS.

Mercedes GLC Coupe

Nezavisno od pogonskog sklopa, sve verzije GLC Coupea standardno dolaze sa sportskim podešavanjima ogibljenja i upravljanja, i nasleđuju 4Matic sistem pogona na sve točkove.

Mercedes GLC Coupe

Komentari

POSTAVITE ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Povezani postovi

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

Dacia Spring