Električni GMC Hummer EV Edition 1 rasprodat za desetak minuta

1

Čuveni Hummer se vratio i to na velika vrata kao potpuno električni terenac i to u pikap varijanti, bar za početak. Čak nije ni običan pikap, već pikap sa mogućnošću skidanja krova.

GMC-Hummer-EVBaterije su, očekivano, smeštene u pod vozila, čime je dobijeno ne samo na uštedi prostora već je ozbiljno spušteno težište. To je od velike koristi u offroad vožnji, posebno u slučajevima kada je vozilo na strmom nagibu.

GMC-Hummer-EVOgibljenje ima ogroman hod od čak 330 milimetara. Ni ono nije bilo kakvo, već vazdušno. Ono mogućava da se pikap podigne za dodatnih 152 milimetra kako bi se prešlo preko prepreke. Inače, standardno odstojanje od tla je 257 milimetara.

GMC-Hummer-EVTo što ga pokreće struja ne znači da nema sposobnost prolaska kroz duboku vodu. Bez problema može da savlada dubinu od 660 milimetara, a maksimalni savladivi uglovi su 41.5°, 31.6° i 22.3°…

GMC-Hummer-EVZa sada nema detaljnijih informacija o specifikacijama, pa očekujemo više detalja posle zvanične premijere koja je zakazana za sledeću godinu. I pored toga, u roku od deset minuta rasprodata je kompletna prva edicija po ceni koja startuje od 112.595 američkih dolara.

GMC-Hummer-EVKako i ne bi, kad ga pokreću tri elektro-motora ukupne snage 1014 konja sa 15,592 Nm. Iz stanja mirovanja do 96 km/h bi trebalo da stiže za oko tri sekunde uz pomoć launch control funkcije…

GMC-Hummer-EVGMC-Hummer-EVGMC-Hummer-EVGMC-Hummer-EVGMC-Hummer-EVGMC-Hummer-EV

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring