Evropska Honda Civic za ceo svet

Prema najavama Honde Velika Britanija, "sivik" naredne generacije bi mogao da postane zajednički model za sva tržišta a glavna fabrika bi postala u Svindonu, iz koje godinama već izlaze "honde" koje se i kod nas prodaju.

Većina velikih proizvođača automobila konstruiše potpuno drugačije modele za svako veliko tržište ponaosob. Tako se, na primer, “honda sivik” posebno proizvodi za tržište Severne a posebno za tržište Južne Amerike. Ne treba naglašavati da je evropski model priča za sebe, ne samo u pogledu dizajna već i mehanički.

Prema najavama Honde Velika Britanija, “sivik” naredne generacije bi mogao da postane zajednički model za sva tržišta a glavna fabrika bi postala u Svindonu, iz koje godinama već izlaze “honde” koje se i kod nas prodaju.

Šta više, već je potvrđeno da će se u toj fabrici porizvoditi ne samo evropski, već i “sivik” za ostala ključna tržišta, uključujući i severnoameričko.

Nije nagovešteno kada bi nova generacija “sivika” mogla da se pojavi ali je saopšteno da se planira ulaganje od oko 275 miliona evra u modernizaciju postojećih pogona i prilagođavanje novom modelu.

Takođe je objavljeno da će proizvodnja buduće generacije modela “CR-V” biti premeštena u Kanadu, čak i za evropsko tržište. Za nas to i nije dobar znak, s obzirom da je obavezno plaćanje carine na vozila proizvedena van EU.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring