Evo ideje za Mercedes: napravite GLB

Zamišljen je kao krosover "mercedesa CLA", tako da to više nije kupe sa četvora vrata već limuzina krosover, sa jasno istaknutim ofroud detaljima poput brojnih štitnika branika i rubova točkova.

Auto koji vam prikazujemo nije stvaran već delo mašte autora rumunskog bloga Auto Projeções. Današnji proizvođači su prilično zakomplikovali situaciju u pogledu klasa i kategorija automobila da čak i oni koji redovno prate ovu oblast imaju problem da razaznaju koji auto kom segmentu pripada.

Mercedes je svakako jedan od najvećih “krivaca” za ovakvu situaciju zahvaljujuži velikom broju modela i varijanti. Tako je recimo “A klasa” dostupna kao klasičan hečbek sa petora vrata ali i kao kupe-limuzina sa četvora, odnosno kupe-limuzina-karavn sa petora vrata u slučaju “CLA šuting brejk” verzije.

Autori bloga Auto Projeções su očigledno bili inspirisani mnoštvom Mercedesovih modela pa su se odlučili da predlože čuvenom proizvođaču iz Štutgarta još jedan u nizu: “GLB”.

Zamišljen je kao krosover “mercedesa CLA”, tako da to više nije kupe sa četvora vrata već limuzina krosover, sa jasno istaknutim ofroud detaljima poput brojnih štitnika branika i rubova točkova.

Kao elementi za ovaj dizajn poslužili su “GLA”, odnosno krosover na bazi “A klase” i “C klasa”, sa koje je preuzet dizajn zadnjeg kraja.

Kolike su šanse da ovakav model ikada uđe u proizvodnju ne možemo ni da pretpostavimo. Ništa nije nemoguće, s obzirom da neki konkurenti već imaju slične modele. Na primer, Volvo je nedavno predstavio “S60 kros kantri”, a Subaru već odavno ima sličan poizvod u svojoj gami.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring