Auto magazin

Evo ideje za Mercedes: napravite GLB

Evo ideje za Mercedes: napravite GLB
07.04.2015.
Bila bi to prva limuzina krosover iz Mercedesa

Zamišljen je kao krosover "mercedesa CLA", tako da to više nije kupe sa četvora vrata već limuzina krosover, sa jasno istaknutim ofroud detaljima poput brojnih štitnika branika i rubova točkova.

Auto koji vam prikazujemo nije stvaran već delo mašte autora rumunskog bloga Auto Projeções. Današnji proizvođači su prilično zakomplikovali situaciju u pogledu klasa i kategorija automobila da čak i oni koji redovno prate ovu oblast imaju problem da razaznaju koji auto kom segmentu pripada.

Mercedes je svakako jedan od najvećih “krivaca” za ovakvu situaciju zahvaljujuži velikom broju modela i varijanti. Tako je recimo “A klasa” dostupna kao klasičan hečbek sa petora vrata ali i kao kupe-limuzina sa četvora, odnosno kupe-limuzina-karavn sa petora vrata u slučaju “CLA šuting brejk” verzije.

Autori bloga Auto Projeções su očigledno bili inspirisani mnoštvom Mercedesovih modela pa su se odlučili da predlože čuvenom proizvođaču iz Štutgarta još jedan u nizu: “GLB”.

Zamišljen je kao krosover “mercedesa CLA”, tako da to više nije kupe sa četvora vrata već limuzina krosover, sa jasno istaknutim ofroud detaljima poput brojnih štitnika branika i rubova točkova.

Kao elementi za ovaj dizajn poslužili su “GLA”, odnosno krosover na bazi “A klase” i “C klasa”, sa koje je preuzet dizajn zadnjeg kraja.

Kolike su šanse da ovakav model ikada uđe u proizvodnju ne možemo ni da pretpostavimo. Ništa nije nemoguće, s obzirom da neki konkurenti već imaju slične modele. Na primer, Volvo je nedavno predstavio “S60 kros kantri”, a Subaru već odavno ima sličan poizvod u svojoj gami.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

vaši Komentari

Čudno da nisu predvideli dizel motor. Da li to znači da auto industrija se [...]

Na šta liči Volvo! Kao da je kineski auto, a ne jedan od stubova skandinavoskog [...]

Kvalitetan auto, ali nije po ukusu evropljana. Biće zanimiljivo videti da li će postići uspeh [...]

Performanse, luksuz, motor i dopusnka oprema su Mercedes. Izlged nije. Na šta liči prednja maska [...]

Škoda se pokazala kao veoma kvalitetna kompanija i možda je prevazišala matičnu folksvagen grupu. Novi [...]

Ne može se reći da je Jugo bio dobar automobil, ali nije bio ni loš. [...]