Eysing PF40 je E-moped čiji dizajn potpisuje Pininfarina

Ako bi vam neko pomenuo da postoji novi model pod nazivom PF40 i da ga je dizajnirala italijanska dizajnerska kuća Pininfarina, mogli biste da pomislite da je u pitanju naslednik kultnog Ferrarija F40.

U stvarnosti, PF40 je potpuno električni moped koji prodaje holandska kompanija pod nazivom Eysing.

PF40 je prvi proizvod nastao u saradnji Pininfarine i Eysinga. Retro-futuristički dizajn e-mopeda inspirisan je motociklima iz 30-ih.

Imajte na umu da je Eysing bio proizvođač automobila i motocikala osnovan 1903. godine, što objašnjava reference za stil.

Eysing-PF40-by-Pininfarina

PF40 ima tanko i izvajano telo, starinski okrugli far, analogni brzinomer i crne točkove od 26 inča napravljene od poliranog aluminijuma. Ispred sedišta nalazi se mali odeljak za odlaganje sa providnim poklopcem.

Pored stila, Pininfarina je dizajnirala i šasiju e-mopeda.

Elektromotor proizvodi 2,7 KS i montiran je na donjem delu rama uz litijum-jonsku bateriju od 35 Ah. Maksimalna brzina je ograničena na 25 km/h ili 45 km/h u zavisnosti od verzije.

Eysing-PF40-by-Pininfarina

Procenjena autonomija između punjenja je 80-100 km. Punjenje traje 8 sati iz obične kućne šuko utičnice ili 4 sata na bržem punjaču.

E-moped je prilično lagan, teži 60 kg. Maksimalna dozvoljena masa je 175 kg uključujući vozača, prtljag i dodatnu opremu.

To znači da, da biste ga bezbedno vozili, morate da imate manje od 115 kg sa sve odećom.

Eysing-PF40-by-Pininfarina

Eysing PF40 je premijerno prikazan na Masters Expo 2022 u Amsterdamu i već je dostupan za prednarudžbu sa zvaničnog sajta.

Međutim, prve isporuke su zakazane za 2024. godinu, tako da potencijalni kupci moraju biti naoružani strpljenjem.

Takođe treba da zavuku ruku dublje u džep, jer cene za elegantan potpuno električni dvotočkaš počinju od 13.780 evra.

Eysing-PF40-by-Pininfarina

Sa tako visokom cenom verovatno ste zabrinuti da će vam neko ukrasti e-moped. Srećom, vlasnici će moći da prate lokaciju vozila u bilo kom trenutku preko aplikacije Eysing Connect na svom pametnom telefonu.

Prema navodima kompanije, ako PF40 nije tamo gde ste ga ostavili, njihovi „eksperti za bezbednost“ će „locirati i povratiti e-moped“.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring