FAS podelio nagrade četvrtacima

Na svetski dan zaštite životne sredine, predstavljeni su rezultati velike edukativne ekološke kampanje Hajde da rastemo zajedno, koju su od februara do juna ove godine zajednički sproveli FAS i u25 kragujevačkih osnovnih škola. Takmičili su se učenici četvrtog razreda, a pobednici su dobili nagrade, pa je tako Angelina Lazarević iz Osnovne škole „Stanislav Sremčević“ nagrađena biciklom za najbolji crtež na temu zaštite životne sredine, dok je Osnovna škola „Živadinka Divac“  nagrađena za najbolje organizovanu školu i njenih 50 učenika ići će na izlet u Beograd.

Auto magazin fas kampanja2

Kampanja je bila sprovedena u pet faza – od izbora ambasadora životne sredine među đacima, radionica koje su održane u školama i u FAS fabrici, do donacije specijalnih kanti za odvajanje otpada za recikliranje, sakupljanje otpada i likovnih konkursa. Sadnja drveća, koja je takođe bila predviđena kao aktivnost, pomerena je za septembar, kada će postojati optimalni uslovi za ovu akciju.

Direktor FAS-a Frančesko Čanča (Francesco Ciancia), izrazio je zadovoljstvo što je kampanja naišla na tako dobar odziv među đacima i nastavnicima lokalnih osnovnih škola. I)skoristio je priliku da se zahvali na učešću, da nagrađenima čestita i da najavi da će nastaviti sa sličnim aktivnostima i u narednom periodu.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring