Auto magazin

Ferodo predstavio novi paket tehničke podrške

Ferodo predstavio novi paket tehničke podrške
17.12.2014.
Brži i lakši servis

Federal-Mogul Motorparts, divizija Federal-Mogul Korporacije, objavila je da je njen premijum brend u kočnoj tehnologiji, Ferodo, predstavio najnoviji praket tehničke podrške za servisere

Ferodo smatra da dobra podrška serviserima koji menjaju kočnice spada u imidž ove kompanije kao premijum brenda među proizvođačima kočnog materijala i da se uklapa u njihov moto: “Vi držite stvari pod kontrolom”.

Zamena kočnog materijala postaje sve složenije sa svakom novom generacijom automobila i dobra tehnička podrška serviserima je neophodna kako bi servis protekao u okviru fabričkih normi i u savršenom tehničkom redu.

Poslednji paket tehničke podrške obuhvata seriju novih automobila i novih pozicija koje se nalaze u katalogu. Na primer, detaljno je, korak po korak, opisana procedura zamene električne parkirne kočnice kod “sitroena DS4”. Takođe, detaljno je razrađena tematika elektronike u automobilu, naročito dela koji signalizira neispravnost kočnog sistema.

Ferodo je napravio opširnu analizu uspešnosti rada svog kočnog materijala u poređenju sa najvećim konkurentima koji zajedno čine većinu na tržištu rezervnih delova u Evropi. Test se odnosio na efikasnot ručne kočnice prilikom kočenja automobila na velikim nagibima. Test zahteva da se auto zakoči kočnicama koje su zagrejane, a potom se meri učinak kočnica tokom hlađenja diskova i pločica.

Eksperiment je pokazao da automobil opremljen Ferodo kočnim materijalom može bez problema da ostane u mestu na velikim nagibima, dok je čak polovina direktnih konkurenata palo na ovom testu koji je vrlo bitan za bezednost.Parking-brake-test-results_Auto-magazin

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Tehnika

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

vaši Komentari

Čeka se VW na terenu električnih vozila. Svaka čast Tesli, ali za masovniju upotrebu EV [...]

Nepotrebno gubljenje vremena i para. Nema razloga za uvođenje ovakvih tehnologija koje samo poskupljuju cenu [...]

KOliko dugo se čekaju ovi uređaji koji su i više nego potrebni. Biće greška ako [...]

Izašao je podatak da su svake godine vozila šira za 1 cm u proseku. Tako [...]

Konačno. Parkiranje je jedna od najtežih operacija za vozače. Parking mesta su sve manje brojna [...]

Iz serije u seriju svi automobili postaju sve ružniji i bezlični.Ovaj auto nije izuzetak.Tehnologija napreduje,a [...]