Auto magazin

Ford Focus dobio dva laka hibrida i digitalne instrumente

Ford Focus dobio dva laka hibrida i digitalne instrumente
23.06.2020.

1

Ford je upotpunio gamu novog Focusa uvođenjem dva motora sa tehnologijom lakog hibrida (Mild Hybrid). Reč je o čuvenom 1,0 trocilindarskom turbo-benzincu u verzijama od 125 i čak 155 konjskih snaga! Da, ova najsnažnija verzija stiže kao zamena za dosadašnji trocilindarski 1,5 turbo-benzinski motor od 150 konja.

Auto-magazin-Srbija-2021-Ford-FocusZahvaljujući uvođenju starter-generatora koji pomaže prilikom ubrzanja uz istovremeno vraćanje struje u baterije prilikom usporavanja i kočenja, omogućena je ušteda u emisiji izduvnih gasova i potrošnji.

Auto-magazin-Srbija-2021-Ford-FocusPreračunato u stari NEDC ciklus, Ford Focus Mild Hybrid u proseku troši 4,1 l/100 km i ispušta 93 grama ugljendioksida po kilometru. U poređenju sa dosadašnjim 1,5 motorom, laki hibrid omogućava uštedu u gorivu od čak 17 procenata!

Inače, kaišem pogonjen starter-generator je instaliran umesto alternatora i radi pod naponom od 48 volti u kombinaciji sa litijum-jonskom baterijom.

Auto-magazin-Srbija-2021-Ford-FocusTehnologija lakog-hibrida i kod nas obezbeđuje subvenciju u vidu neplaćanja takse za upotrebu motornog vozila, s obzirom da je emisija CO2 ispod 100 g/km. Naravno, ko želi da kupi Fokusa bez ove tehnologije, i dalje mogu da se poruče dizelaše  zapremine 1,5 i 2,0 litra sa 120, odnosno 150 konjskih snaga.

Ko želi 1,0 EcoBoost motor bez lakog-hibrida, u ponudi će biti samo verzija od 125 konjskih snaga u kombinaciji sa šestostepenim manuelnim ili osmostepenim automatskim menjačem.

Auto-magazin-Srbija-2021-Ford-FocusLepa vest je i to da je Ford Focus dobio digitalne instrumente dijagonale 12,3 inča sa nekoliko vrsta prikaza. Unapređena je tehnologija za povezivanje, pa sada vozač može da otključa ili zaključa vrata iako nije blizu vozila, da locira svoje vozilo i proveri određene parametre, a omogućeno je i daljinsko startovanje motora za verzije sa osmostepenim automatskim menjačem.

I dalje su u ponudi Titanium, Active, ST-Line i Vignale paketi opreme za hečbek i karavan, dok će se sedan prodavati samo na dva tržišta – u Turskoj i Rumuniji.

Auto-magazin-Srbija-2021-Ford-Focus

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

vaši Komentari

Super je auto, samo malo moze da predje [...]

Čuveni italijanski dizajn iz prošlog veka kockastih vozila. Iako naspram današnjih dizajna deluju staro i [...]

Ovo je jedno od onih vozila koja osim vrhunskih performasi sa lakoćom nosi svoj šarm, [...]

Bolji je Opel Grandland 2.0 d 2019 g. [...]

Kinezi imaju čudna imena kao i čudan izgled svojih vozila, ali ih to ne sprečava [...]

Prava umetnost je dizajnirati karavan, koji je po definiciji robusno i gabaritno vozilo, da izgleda [...]