Auto magazin

Ford Focus Mk II u Ženevi

Ford Focus Mk II u Ženevi
23.02.2014.
Aston Martin kao uzor

Na predstojećem Salonu automobila u Ženevi, Ford će predstaviti redizajnirani "fokus" koji sa novim detaljima više nego ikada podseća na modele "aston martina"

Ostalo je još desetak dana do početka Salona automobila u Ženevi, jednog od tri najvažnija sajma u Evropi. Ford će prikazati restilizovani “fokus” koji je, slobodno možemo reći, lepši i atraktivniji nego ikada.

Ovo je inače treća godina proizvodnje treće generacije “fokusa”. Redizajn je obuhvatio najvećim delom prednji kraj, koji sa novom maskom i farovima najviše do sada podseća na modele Aston Martina.

Na zadnjem kraju je manje izmena nego napred Na zadnjem kraju je manje izmena nego napred

Neznatno je izmenjen i zadnji kraj sa blago redizajniranim svetlima i vratima gepeka, dok su najveće promene, osim na prednjem delu, vidljive u unutrašnjosti. Promenjena je kompletna centralna konzola na kojoj je primetan trend smanjenja broja dugmića u cilju što elegantnijeg dizajna.

Što se tiče motora, biće zadržani svi postojeći motori, mada Ford planira da uvede i 1,5 “ekobust” turbo-benzinski motor uporedo sa novim 1,5 litarskim dizelašem. U svakom slučaju, prioritet je bio da se postojećim motorima smanji potrošnja a samim tim i emisija ugljen-dioksida.

Komandna tabla sa potpuno novom centralnom konzolom Komandna tabla sa potpuno novom centralnom konzolom

Takođe, Ford radi i na uvođenju plag-in hibridne verzije “fokusa” kako bi se suprotstavio nedavno predstavljenom “golfu GTE”. Za taj auto će biti iskorišćena mehanika i elektrika “forda C-maks plag-in”.

Biće redizajnirana i najbrža, odnosno “ST” verzija “fokusa” koja će imati agresivniji izgled u poređenju sa i dalje aktuelnim modelom. Restilizovani “fokus ST” će dobiti obnovljen upravljački mehanizam i ogibljenje a 2,0 “ekobust” motor će zadržati 250 “konja” i maksimalni obrtni moment od 360 njutn metara.

Osim hečbeka i karavana, agresivniji izgled dobiće i ST verzija od 250 KS Osim hečbeka i karavana, agresivniji izgled dobiće i ST verzija od 250 KS

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

vaši Komentari

Super je auto, samo malo moze da predje [...]

Čuveni italijanski dizajn iz prošlog veka kockastih vozila. Iako naspram današnjih dizajna deluju staro i [...]

Ovo je jedno od onih vozila koja osim vrhunskih performasi sa lakoćom nosi svoj šarm, [...]

Bolji je Opel Grandland 2.0 d 2019 g. [...]

Kinezi imaju čudna imena kao i čudan izgled svojih vozila, ali ih to ne sprečava [...]

Prava umetnost je dizajnirati karavan, koji je po definiciji robusno i gabaritno vozilo, da izgleda [...]