Auto magazin

Ford Focus Mk II u Ženevi

Ford Focus Mk II u Ženevi
23.02.2014.

Ostalo je još desetak dana do početka Salona automobila u Ženevi, jednog od tri najvažnija sajma u Evropi. Ford će prikazati restilizovani “fokus” koji je, slobodno možemo reći, lepši i atraktivniji nego ikada.

Ovo je inače treća godina proizvodnje treće generacije “fokusa”. Redizajn je obuhvatio najvećim delom prednji kraj, koji sa novom maskom i farovima najviše do sada podseća na modele Aston Martina.

Na zadnjem kraju je manje izmena nego napred Na zadnjem kraju je manje izmena nego napred

Neznatno je izmenjen i zadnji kraj sa blago redizajniranim svetlima i vratima gepeka, dok su najveće promene, osim na prednjem delu, vidljive u unutrašnjosti. Promenjena je kompletna centralna konzola na kojoj je primetan trend smanjenja broja dugmića u cilju što elegantnijeg dizajna.

Što se tiče motora, biće zadržani svi postojeći motori, mada Ford planira da uvede i 1,5 “ekobust” turbo-benzinski motor uporedo sa novim 1,5 litarskim dizelašem. U svakom slučaju, prioritet je bio da se postojećim motorima smanji potrošnja a samim tim i emisija ugljen-dioksida.

Komandna tabla sa potpuno novom centralnom konzolom Komandna tabla sa potpuno novom centralnom konzolom

Takođe, Ford radi i na uvođenju plag-in hibridne verzije “fokusa” kako bi se suprotstavio nedavno predstavljenom “golfu GTE”. Za taj auto će biti iskorišćena mehanika i elektrika “forda C-maks plag-in”.

Biće redizajnirana i najbrža, odnosno “ST” verzija “fokusa” koja će imati agresivniji izgled u poređenju sa i dalje aktuelnim modelom. Restilizovani “fokus ST” će dobiti obnovljen upravljački mehanizam i ogibljenje a 2,0 “ekobust” motor će zadržati 250 “konja” i maksimalni obrtni moment od 360 njutn metara.

Osim hečbeka i karavana, agresivniji izgled dobiće i ST verzija od 250 KS Osim hečbeka i karavana, agresivniji izgled dobiće i ST verzija od 250 KS

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Ako se pogleda statistika koliko vozila se zapalilo, i to samo od sebe, Tesla bi [...]

Hteo bi da radim torziju na peugeot 206 xs, interesuje me cena i dal [...]

Interesuje me jaris hibrid 1.5 litar motor koliko ce kostati dobija li se sunvencija I [...]

Prelepi, kao i do sada! [...]

Pozdrav ne radi mi zadnja vuca audi a 3 2014 god qwattro koji moze biti [...]

Bolji je Opel Grandland 2.2 disel 177 ps [...]

Preuzmite Auto magazin za android

Weather Data Source: das wetter heute in Belgrad