Ford Focus Mk II u Ženevi

Na predstojećem Salonu automobila u Ženevi, Ford će predstaviti redizajnirani "fokus" koji sa novim detaljima više nego ikada podseća na modele "aston martina"

Ostalo je još desetak dana do početka Salona automobila u Ženevi, jednog od tri najvažnija sajma u Evropi. Ford će prikazati restilizovani “fokus” koji je, slobodno možemo reći, lepši i atraktivniji nego ikada.

Ovo je inače treća godina proizvodnje treće generacije “fokusa”. Redizajn je obuhvatio najvećim delom prednji kraj, koji sa novom maskom i farovima najviše do sada podseća na modele Aston Martina.

[ot-caption title=”Na zadnjem kraju je manje izmena nego napred” url=”http://www.magazinauto.com/wp-content/uploads/2014/02/346721103816152333.jpg”]

Neznatno je izmenjen i zadnji kraj sa blago redizajniranim svetlima i vratima gepeka, dok su najveće promene, osim na prednjem delu, vidljive u unutrašnjosti. Promenjena je kompletna centralna konzola na kojoj je primetan trend smanjenja broja dugmića u cilju što elegantnijeg dizajna.

Što se tiče motora, biće zadržani svi postojeći motori, mada Ford planira da uvede i 1,5 “ekobust” turbo-benzinski motor uporedo sa novim 1,5 litarskim dizelašem. U svakom slučaju, prioritet je bio da se postojećim motorima smanji potrošnja a samim tim i emisija ugljen-dioksida.

[ot-caption title=”Komandna tabla sa potpuno novom centralnom konzolom” url=”http://www.magazinauto.com/wp-content/uploads/2014/02/1503627164621667.jpg”]

Takođe, Ford radi i na uvođenju plag-in hibridne verzije “fokusa” kako bi se suprotstavio nedavno predstavljenom “golfu GTE”. Za taj auto će biti iskorišćena mehanika i elektrika “forda C-maks plag-in”.

Biće redizajnirana i najbrža, odnosno “ST” verzija “fokusa” koja će imati agresivniji izgled u poređenju sa i dalje aktuelnim modelom. Restilizovani “fokus ST” će dobiti obnovljen upravljački mehanizam i ogibljenje a 2,0 “ekobust” motor će zadržati 250 “konja” i maksimalni obrtni moment od 360 njutn metara.

[ot-caption title=”Osim hečbeka i karavana, agresivniji izgled dobiće i ST verzija od 250 KS” url=”http://www.magazinauto.com/wp-content/uploads/2014/02/1755732511911402536.jpg”]

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Prethodni tekst
Sledeći tekst

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring