Ford GT

Pre skoro deset godina je predstavljena "inkarnacija" pod nazivom "GT" ali je auto bio samo bleda senka onoga što je nekadašnji "GT40" predstavljao. Ipak, Ford je odlučio da ispravi ovu grešku tako da je pred nama potpuno novi "GT", ovaj put dostojan imena slavnog pretka

Mlađi možda ne znaju ali Ford je šezdesetih godina prošlog veka imao fantastičan sportski automobil pod nazivom “GT40”, koji je po svom konceptu i performansama stajao rame uz rame sa tadašnjim modelima Ferarija.

auto magazin ford gt 7

Pre skoro deset godina je predstavljena “inkarnacija” pod nazivom “GT” ali je auto bio samo bleda senka onoga što je nekadašnji “GT40” predstavljao.

Ipak, Ford je odlučio da ispravi ovu grešku tako da je pred nama potpuno novi “GT”, ovaj put dostojan imena slavnog pretka.auto magazin ford gt 8

Ovo nije samo običan prototip koji neće nikada ugledati svetlost dana, već auto koji je praktično spreman za proizvodnju. Prvi serijski primerak će se pojaviti već krajem sledeće godine.

auto magazin ford gt 4

“Ford GT” je pravi super-auto. V6 motor je smešten centralno. Ima 608 konjskih snaga koje se prenose na zadnje točkove, inače prečnika 20 inča. Menjač je automatizovan sa sedam stepeni prenosa i dve lamele.

auto magazin ford gt 2

Unutrašnjost je jednostavna ali funkcionalna, sa dosta elemenata preuzetih iz Formule 1, uključujući i volan.

auto magazin ford gt 3

Naravno, aerodinamika je optimizovana za velike brzine. Performanse nisu otkrivene ali ne sumnjamo da će biti vrhunske, s obzirom na laganu karoseriju napravljenu od ugljenih vlakana.

auto magazin ford gt 6

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring