Auto magazin

G-Drive gorivo pokreće šampione u pohodu na pobedu u legendarnoj „24 časa Le Mana” trci

G-Drive gorivo pokreće šampione u pohodu na pobedu u legendarnoj „24 časa Le Mana” trci
19.03.2019.

Nekadašnja prestonica francuske pokrajine Maine, grad Le Man, osim po svojoj bogatoj kulturnoj tradiciji, poznata je i po najstarijoj automobilističkoj trci izdržljivosti, koja je prvi put održana 1923. godine. Smešten u neposrednoj blizini Pariza, ovo mesto je vremenom postalo sinonim za dvadesetčetvoročasovnu trku „24 časa Le Mana“, trkačkom maratonu koji se održava u junu svake godine, u prigradskom delu grada

Posebnost „24 časa Le Mana“ je upravo u vremenskom periodu trajanja trke gde tokom 24 sata svi članovi tima, učesnika u trci, funkcionišu kao jedan, a spretnost i brzina su glavne karakteristike svakog od njih. U prilog tome govori i činjenica da zamenu jednog zadnjeg elementa karoserije u okviru “Le Man” trkačkog izazova zajedno sa krilima i difuzorom, kao i poklopcem motora, obavljaju vešte ruke članova tima za 60 do 70 sekundi. Pored znanja i veštine, organizovan timski rad preduslov je za postizanje uspeha, dok je na vozačima, kao glavnim nosiocima trke, odgovornost velika. Njihova fokusiranost i izdržljivost, pored odlične psiho-fizičke spremnosti ključni su parametri koji jedan trkački tim mogu odvesti do pobedničke pozicije.

Pres služba G-Drive Racing tima

Sve navedene karakteristike odlikuju upravo G-Drive Racing tim, tradicionalnog učesnika dvadesetčetvoročasovnog maratona, koji je prošle godine treći put zaredom postao šampion Evropske serije Le Man. Ove godine na G-Drive Racing timu odgovornost je  još veća. Osim što brani šampionsku titulu u Evropskoj seriji Le Man, međunarodnom šampionatu u trkama izdržljivosti,  uz podršku premijum G-Drive, zvaničnog goriva G-Drive Racing tima,  tim, predvođen čuvenim Romanom Rusinovim,  kreće u juriš na pobedu u  ovogodišnjem „24 časa  Le Mana“ izazovu.

Uz premijum G-Drive gorivo koje G-Drive Racing tim koristi za vreme testiranja, čime postiže  ispitivanje motornih karakteristika u ekstremnim uslovima trka na najkomplikovanijim vozilima, šanse za postizanjem uspeha su velike, jer je reč o gorivu  koje pouzdano pruža automobilu najbolje performanse motora i profesionalnu zaštitu. O tome svedoče i dosadašnji uspesi G-Drive Racing tima koji je u prethodnih sedam godina na različitim trasama na planeti zabeležio  ukupno 23 pobede na 60 trka. Između ostalog, tim se više puta penjao i na pobedničko postolje najpoznatije i najprestižnije maratonske trke na svetu.

U vrhunski kvalitet G-Drive derivata koji pokreću šampione mogu da se uvere i potrošači u Srbiji kojima je „gorivo pobednika“ dostupno u okviru najveće maloprodajne mreže naftnih derivata na domaćem tržištu,  na svim NIS Petrol i GAZPROM benzinskim stanicama.

PR

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Aktuelno Najnovije

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Da li ima ko da zna da mi napravi elektronski karburator za golfa2 [...]

Dali imate i polovne automobile. Opel corsa 3 vrata sa automatskim menjacem. Koja je cena [...]

Kaže se čuvene firma za autopresvlake a niko nije čuo za njih. O presvlakama i [...]

Da li toyota ima neki jeftiniji model N1, na primer yaris ili tako nešto, može [...]

Displej, tj digitalni kokpit ne odaje utisak premiuma, vec naprotiv, deluje jeftino, crna amorfna plasticna [...]

Lep auto.. Kupicu ga [...]

Preuzmite Auto magazin za android

Weather Data Source: das wetter heute in Belgrad